Hlavní navigace

Diplomová práce roku se blíží do finále

24. 7. 2008

Sdílet

Dne 30. 6. 2008 bylo ukončeno přihlašování do třetího ročníku soutěže Diplomová práce roku, pořádanou společností ABRA Software. V současné době je přihlášeno 85 soutěžících.

CS24

Ti vyhověli všem podmínkám a pravidlům. Studenti změří své síly v šesti kategoriích z různých oblastí ICT technologií.

Soutěžící mají povinnost do poloviny července dodat své příspěvky. Začátkem září jednotlivé komise nominují z každé kategorie 6 nejlepších prací, které postupují dále. Celá soutěž vyvrcholí finálovým kolem dne 25.9.2008 na akademické půdě matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy. Každý ze soutěžících bude v tomto finále před komisí prezentovat svoji práci a diskutovat o samotném tématu. Na základě těchto prezentací odborná komise vybere 3 nejlepší z každé kategorie, kteří budou odměněni.

Společnost ABRA Software, organizátor třetího ročníku soutěže, se celým projektem snaží připravovat kvalitní podmínky a příležitosti pro studenty posledních ročníků vysokých škol se zaměřením na ICT technologie. "Tato soutěž je příležitostí podrobit své znalosti a nápady konfrontací s ostatními vrstevníky a studenty a navíc každý získá možnost vyhrát zajímavou pracovní nabídku a finanční odměnu," dodává Petr Kuchař, knowledge manažer společnosti ABRA Software. V současné době kdy se neustále diskutuje o nedostatku kvalitních lidí se zaměřením na ICT technologie, mladí lidé vítají podobné možnosti prosadit se či získat zajímavou zpětnou vazbu. Dokazuje to také rok od roku stále vyšší zájem o soutěž.

- - Alexandr Radecký

Autor článku