Hlavní navigace

DISKUS se stal oficiálním distributorem značky PQI v České republice

8. 10. 2007

Sdílet

DISKUS, spol. s r.o. se stal oficiálním distributorem značky PQI (Power Quotient International) v České republice. Dodávat na český trh bude zejména USB paměti, paměťové karty, MP3/4 přehrávače a digitální rámečky.

CS24

O společnosti PQI

Společnost PQI byla založena v roce 1997 Jancem Lu, Power Quotient International Co., Ltd. PQI je jedním z největších výrobců paměťových modulů na světě. Paměťové moduly byly v prvních letech fungování firmy hlavním výrobním programem, později začala vyrábět také paměťové karty, USB paměti a další flash produkty. PQI expanduje do zámoří skrze své pobočky v USA, Holandsku, Japonsku, Hong Kongu a Číně. Se svými 900 zaměstnanci je nyní PQI řazena mezi TOP 10 DRAM a flash výrobců na světě. www.pqi.com.tw

O společnosti DISKUS
Diskus spol. s r.o. patří mezi nejvýznamnější české a slovenské dodavatele počítačových médií pro ukládání a přenos dat. Tato firma působí na českém trhu od roku 1991, v současnosti má 52 zaměstnanců, sídlo v Praze a pobočky v Brně a v Ostravě. Od roku 1994 je budována síť zastoupení na Slovensku , a to v Bratislavě, Košicích a v Partizánském. V SR má firma 22 zaměstnanců.
Firma Diskus dodává počítačová média do všech segmentů trhu a provádí služby, které souvisejí s pořizováním dat, především duplikaci a replikaci, dále potisky, zakázkové balení a jiné. V tomto oboru je Diskus spol. s r.o.jedničkou na trhu. Firma ročně zvyšuje obrat. V současné době dosahuje celkový obrat firmy v ČR objemu 610 mil.Kč.
V posledních letech se každoročně zdvojnásobuje objem dat a roste jejich důležitost, zvyšují se požadavky na bezpečnost dat a na jejich přenos. To vše má za důsledek růst nároků na média jak v oblasti osobního přenosu a zálohování, tak v oblasti profesního využívání.

SILNÍ PARTNEŘI
Portfolio firmy tvoří hlavní hráči na poli datových médií:
Datové pásky: Imation, IBM a Exabyte, Sony.
Média pro osobní zálohování: Imation, Memorex, Verbatim, Sony, Philips, TDK, Kingmax, Intenso

Nejširší spolupráci, která má dlouholetou tradici (od roku 1994), má firma Diskus s firmou IMATION, světovým leaderem v oblasti vývoje a výroby datových médií.

Pro další informace nás navštivte webové stránky www.diskus.cz

- - Diskus

Autor článku