Hlavní navigace

Disky WD VelociRaptor jsou už k dispozici i pro servery

11. 8. 2008

Sdílet

Společnost Western Digital ohlásila, že její 2,5" SATA disky VelociRaptor jsou nyní k dispozici i pro blade servery a 1U a 2U serverové racky.

Společnost Western Digital ohlásila, že její 2,5" SATA disky VelociRaptor jsou nyní k dispozici i pro blade servery a 1U a 2U serverové racky.

Tyto disky jsou určené pro aplikace důležité pro byznys a nabízí kapacitu až 300 GB, přičemž jejich spotřeba je o 35 procent nižší, než u předchozí generace disků Raptor od WD.

I přes svůj rozměr nejsou VelociRaptory určení do notebooků, ale hlavně pro podniková storage řešení, kde je kladen důraz na nízkou spotřebu a vysoký výkon, říká Sharad Srivastava ze společnosti WD, podle nějž se tyto disky snaží odpovídat na rostoucí požadavky po úložném prostoru při dosažení vysoké spolehlivosti, která u VelociRaptoru činí 1,4 milionu hodin MTBF (průměrná doba mezi chybami), což je údajně nejvyšší hodnota mezi SATA disky.

Co se týká technických parametrů, disk VelociRaptor WD3000GLFS má kapacitu 300 GB a využívá dvě plotny. Je schopen zapisovat a číst data během 5,9, respektive 4,7 milisekundy, čímž značně přesahuje schopnosti svého předchůdce, 150GB disku Raptor EL 150. VelociRaptor má 10 000 otáček, 16 MB cache a jeho přenosová rychlost dosahuje 120 MB/s.

Aby mohl VelociRaptor být snadno použit i v běžných desktopech, je dodáván s 3,5“ montážním rámečkem, označovaným jako WD IcePak, díky němuž se pak tento disk přesně vejde do slotů v desktopech. IcePak navíc obsahuje chladič, který může výrazně snižovat teplotu při provozu.
Nenechte si ujít:
Samsung se snaží vylepšit SSD disky

SSD disky pod lupou: Vyplatí se jejich pořízení?

Výrobci pevných disků ohlašují další zvyšování kapacit

Nobelova cena za malé pevné disky

Seagate – IDE disky u nás končí

Pevné disky stále vládnou světu

Hitachi má disky pro notebooky s kapacitou 500 GB

Zdroj: IDG News Service


2,5" SATA disk Velociraptor od společnosti WD.