Hlavní navigace

Distribuce hudby na paměťových kartách

16. 10. 2008

Sdílet

Myslíte si, že prodej hudby na klasických CD nosičích je již moc starý, chcete něco nového a naopak se vám nelíbí ani moderní metoda prodávání hudby přes internet?

Pak by se vám mohl líbit nový způsob prodeje hudby a to v klasických obchodech, avšak na Micro SD kartách, které se jmenují slotMusic. Hudba se prodává v kamenných či internetových obchodech a dostanete normální přebal, uvnitř kterého se však neukrývá klasické CD, nýbrž Micro SD karta, na které jsou nahrávky uložené ve formátu MP3 s bitratem 320 kbps. Výhodou také je, že nahrávky prý nejsou nijak chráněné proti kopírování. Že by vydavatelstvím konečně došlo, že ochrany nemají žádný smysl a hacker si vždy cestu najde? Doufám, že ano, poctivým lidem by to značně ulehčilo život.

Pokud si myslíte, že je tento způsob prodeje, který se v těchto dnech rozjíždí v USA a do Evropy dorazí příští rok, je pouze dočasný, tak nemusíte mít pravdu, protože na prodej přes slotMusic se dohodla taková vydavatelství jako je EMI Music, SONY BMG, Warner Music Group nebo Universal Music Group. Stejně tak nemusí být úplně marný ani formát Micro SD karet díky jejich velikosti, i když je nepřečte téměř žádná čtečka. Podle vydavatelství se totiž budou ke každému albu balit i USB redukce.

Na novinku už také stačila reagovat společnost SanDisk, která uvedla svůj první MP3 přehrávač určený právě na slotMusic karty. O všem nejlépe hovoří název samotného přehrávače, který se jmenuje Sansa slotMusic Player a stát má pouhých 20 amerických dolarů (400 korun).

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?