Hlavní navigace

Do Microsoft Excelu přibude podpora programovacího jazyka Python

Sdílet

Microsoft v oznámení z 22. srpna zveřejnil oficiální přidání programovacího jazyka Python do tabulkového editoru Excel. Pokročilým uživatelům umožní integrace Pythonu kombinovat skripty s obvyklými Excelovskými vzorci na jednom sešitu.

Microsoft v nedávném oznámení představil novou funkci, která potěší zejména příznivce programovacího jazyka Python. Jedná se totiž o přímou integraci Pythonu do tabulek Excelu. Uživatelé vládnoucí tímto jazykem budou moci kombinovat naprogramované skripty a data z Excelu na jednom sešitu.

Integrace Pythonu bude nejprve zavedena pro Microsoft 365 Insider jako součást beta verze Excelu pro Windows, později se dle slov Microsoftu dostane i na Microsoft Cloud. Integrace Pythonu do Excelu je výsledkem spolupráce Microsoft a platformy Anaconda, která Python v hojném počtu využívá.

Generální ředitel pro moderní práci v Microsoft Stefan Kinnestrand k tomuto oznámení řekl „Nyní můžete provádět pokročilou analýzu dat ve známém prostředí Excelu s přístupem k Pythonu přímo z pásu karet Excel. Není potřeba žádné nastavení ani instalace. Pomocí vestavěných konektorů Excelu a Power Query můžete snadno převést externí data do Pythonu v pracovních postupech Excelu.“

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.