Hlavní navigace

Do Windows 11 dorazí velká aktualizace. Přinese AI Copilota nebo přepracovaný Průzkumník souborů

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Microsoft oznámil vydání velké aktualizace pro operační systém Windows 11 s pořadovým číslem 22H2. Hlavními novinkami je přidání Windows Copilota přímo na plochu, přepracovaný průzkumník souborů nebo nové funkce v legendárním Malování.

Uživatelé Windows 11, označte si v kalendáři datum 26. září. V tento den vypustí Microsoft další velkou aktualizaci s pořadovým číslem 22H2, která bude zahrnovat pro mnohé uživatele spoustu nabitých funkcí. Tou nejvýraznější je nový Windows Copilot, o kterém jsme psali už dříve a který má nahradit nedávno vypnutou asistentku Cortanu. Windows Copilot se bude zobrazovat v postranním panelu a bude skrz něj možné ovládat nastavení, spouštět aplikace, automatizovat vaši práci nebo jednoduše odpovídat na dotazy skrze Chatbota.

CS24

Sbohem, virtuální asistentko Cortano. Nahradí ji Windows Copilot, oproti ní je i v češtině Přečtěte si také:

Sbohem, virtuální asistentko Cortano. Nahradí ji Windows Copilot, oproti ní je i v češtině

Dalšími novinkami bude redesign průzkumníku souborů, nové funkce v malování a pro uživatele stylusů a per nová funkce Ink Anywhere, která jim umožní psát do libovolného textového pole ve Windows. Průzkumník souborů dostane modernější vzhled s velkými miniaturami souborů tak, aby celkově lépe zapadl do stávajícího designu Windows 11.

Další novinky, které se do systému dostanou v rámci nadcházející aktualizace:

  • rozostření pozadí v aplikaci Fotky,
  • vylepšení aplikace Windows Backup pro snadnější migraci na nové zařízení,
  • nová funkce kopírování textu na obrázcích skrze nástroj Snipping Tool

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.