Hlavní navigace

DocumentsRescue Pro 3.5

1. 2. 2006

Sdílet

Licence: shareware, 26,95 EUR Domovská stránka: www.objectrescue.com/products/documentsrescuepro/ DocumentsRescue Pro ...


Licence: shareware, 26,95 EUR
Domovská stránka: www.objectrescue.com/products/documentsrescuepro/

DocumentsRescue Pro je efektivní utilita k obnovení dokumentů asi 50 známých textových i grafických formátů, včetně všech typů dokumentů MS Office, dále souborů TXT, PDF, ZIP, HTML, XML, CHM, HLP, CAB, GIF, JPG, BMP a dalších. Přestože operační systém bude hlásit, že soubory nebyly nalezeny nebo byly zničeny, DocumentsRescue Pro vám smazané či poškozené soubory nabídne k obnově. Přitom používá obnovovací techniku, při níž jsou prohledána veškerá úložná místa na disku. Smazané soubory rozpozná podle jejich vnitřní struktury. Dokáže obnovit dokumenty ztracené nebo poškozené při kolizích počítače, soubory smazané omylem, a to i ty, které jste odstranili z Koše, a dokonce i dokumenty, které jste vůbec neuložili! A co víc obnoví dokumenty i z diskové jednotky, kterou jste zformátovali! Přesto DocumentsRescue Pro není "těžkým" kalibrem, jaký používají profesionálové pro obnovu dat havarovaných disků. Nicméně snadno, rychle a spolehlivě rekonstruuje ztracené soubory, které běžné obnovovací programy obnovit nedokáží. Ztracená data obnovuje nejen z pevných disků, ale i z disket, karet CompactFlash (typ I/II), IBM Microdrivů, SmartMedia, multimediálních karet MMC, digitálních karet SD, Memory Sticků, USB Flash disků, CD, DVD a dalších ukládacích zařízení. Přestože DocumentsRescue Pro představuje mimořádně vyspělou utilitu, je díky svému jednoduchému řešení a ovládání vhodný i pro začínající uživatele. Ti ostatně jeho služeb asi využijí nejčastěji.

Quick Starter 2.5

Licence: shareware, 14,95 dolarů
Domovská stránka: www.boyarick.net/quick_starter.html

Jednoduchý, ale užitečný program Quick Starter můžete používat pro spouštění často používaných programů a otevírání dokumentů, na nichž průběžně pracujete, stejně jako pro připomínání vašich akcí a povinností. Výchozím místem práce s programem je ikona v systémové liště Windows. Kliknete-li na ní, zobrazí se menu, které bude bezprostředně po instalaci programu obsahovat jen základní odkazy. Zde definujete soubory, ke kterým chcete mít rychlý přístup. Bude-li takovým souborem EXE, COM, BAT, spustí se příslušná aplikace, bude-li souborem dokument, otevře se v přidružené aplikaci. Položky do menu můžete kdykoli přidávat, nepotřebné odstraňovat. Položkami mohou být i složky, e-mailové adresy a adresy internetových stránek. Pořadí si můžete přizpůsobit jejich vzájemným přesouváním. Další funkcí Quick Starteru je plánované spouštění a vypínání počítače a spouštění aplikací v určitý čas. Obdobnou funkcí je plánovač akcí a povinností, které vás čekají a na něž chcete být upozorněni. Záznamů lze v plánovači vytvořit neomezený počet. Zajímavostí Quick Starteru je tzv. PlacesBar Constructor. Tímto nástrojem si přizpůsobíte tlačítka v navigačním menu dialogových oken Otevřít/Uložit. Funkce nabízí vložit: Programs (Programy), My Computer (Tento počítač), Favorites (Oblíbené) a Network Neighborhood (Místa v síti). Prostě vyzkoušejte a uvidíte!

Win Utilities 1.5

Licence: shareware, 19,95 EUR
Domovská stránka: www.xp-tools.com/winutilities/index.htm

Win Utilities je kolekce nástrojů optimalizující výkon vašeho systému, doplněná užitečnými funkcemi. Většina nabízených nástrojů a pomůcek je již součástí operačního systému Windows, avšak ve Win Utilities se s nimi pracuje jednodušeji a pohodlněji. Nehledě na to, že je zde najdete všechny pohromadě a přehledně v jednom rozhraní. Celý systém nástrojů je rozdělen do pěti oblastí. Jednotlivé oblasti představují tlačítka umístěná v levé části hlavního okna aplikace. Kliknete-li na některé tlačítko, zobrazí se v pravé části okna seznam nástrojů s podrobným popisem činnosti. Prvním tlačítkem/oblastí je System Cleaners. Tvoří ho tři nástroje: Disk Cleaner, který na pevném disku vyhledá a odstraní soubory, jež nejsou pro chod počítače nutné (dočasné soubory, neplatné odkazy, cookies), avšak mohly by jeho výkon snížit. Registry Cleaner detekuje chybné nebo zastaralé záznamy v systémových registrech a opraví je nebo odstraní. Zároveň je schopen provést zálohování a obnovu registrů. Druhou oblastí je System Optimizers, kde Memory Optimizer automaticky optimalizuje paměť Windows, Duplicate File Finder nalezne a zobrazí duplikované soubory na disku nebo v určité složce a umožní s nimi nakládat podle potřeby. Shortcuts Fixer najde všechny klávesové zkratky a nabídne jejich aktualizaci nebo odstranění. Třetí oblast tvoří systémové nástroje System Tools: Process Manager řídí procesy běžící na platformě Windows a ovlivňuje tak běh systému, Unistall Manager jednoduše odinstaluje programy z počítače, System Information pak přinese kompletní informace o systému. Správou souborů se zabývá čtvrtá sada nástrojů File Tools. Obsahuje nástroj File Splitter, schopný rozdělit soubor jakékoli velikosti na potřebný počet částí a ty pak opět spojit v celek. To se hodí při kopírování velkých souborů na diskety nebo na CD/DVD, nebo při jejich posílání e-mailem. Jestliže potřebujete určité soubory před ostatními uživateli vašeho počítače ochránit, můžete využít dvou nástrojů: k trvalému odstranění bez možnosti obnovení použijte File Shredder, pro zajištění heslem zase File Lock&EXE Protector. Ten slouží jak pro otevírání dokumentů, tak pro spouštění aplikací. Poslední, pátou oblastí je Parent&Monitoring. Představuje ji jediný nástroj Keylogger, jenž monitoruje všechny aktivity všech uživatelů přihlášených do systému a zaznamenává je do logu. Slouží pro nalezení a obnovení ztracených informací, nemůžete-li si vzpomenout, co jste před nějakým časem napsali nebo vytvořili.

AceFTP 3 Freeware

Licence: freeware
Domovská stránka: software.visicomedia.com/en/products/
aceftpfreeware

AceFTP Free firmy Visicom Media Inc. patří do kategorie utilit, které jsou
určeny pro kopírování souborů a složek mezi místním počítačem a vzdáleným serverem (download a upload) tedy do kategorie FTP klientů. Rozhraní aplikace je klasické, se dvěma okny, jedno zobrazuje adresářovou strukturu místního počítače, druhé strukturu webového serveru. Mezi oběma okny počítači můžete soubory přenášet myší metodou drag and drop. Přenos je rychlý, navigace jednoduchá a přehledná. Kopírovaná data lze řadit do fronty a na server je odeslat najednou. Průběh můžete sledovat na grafu doplněném hodnotou aktuální rychlosti, vše je zaznamenáváno do logu. AceFTP Free jako pokročilý FTP klient umožňuje plánování přenosů s bohatým nastavením, je schopen otevřít i více FTP míst najednou a dokáže obnovit i přerušené přenosy. V integrovaném prohlížeči si můžete prohlédnout jak obsah souborů určených k přenosu, tak i těch na vzdáleném serveru. Pokročilý manažer stránek (Site Manager) je schopen všechna vaše nastavení ukládat tak, aby byla kdykoli k dispozici a nemuseli jste opakovaně provádět konfiguraci. AceFTP umožňuje běžné souborové operace (úpravy, přejmenování, mazání, vytváření nových) jak na místním počítači, tak i na webovém serveru, filtraci výběru souborů včetně inverze, zobrazení miniatur (hodí se pro grafická data), podporuje rovněž síťové funkce včetně řízení přístupových práv. Za 29,95 USD můžete získat verzi AceFTP 3 Pro s vylepšeným rozhraním, obohacenou o další pokročilé funkce.

Autor článku