Hlavní navigace

Doplněk pro Firefox řeší problém s ozvučenými weby v záložkách

4. 8. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Doplněk Open Link in Silent Tab zobrazí stránky, které chcete zobrazit v nové záložce, a to aniž je bylo nutné načítat. Internetová stránka se načte až po klepnutí na tuto záložku.

V dnešním tipu bychom vám chtěli představit naprosto skvělý doplněk pro všechny uživatele internetového prohlížeče Firefox. Ocení jej zejména ti, co otevírají spoustu záložek najednou, nebo ti, kteří již jsou unaveni ze všech těch videí, která se automaticky spouští v záložkách, ale bohužel často právě v těch, kterým se uživatelé nechtějí věnovat hned, ale třeba až za chvíli.

Jedná se o doplněk pro Firefox s názvem Open Link in Silent Tab, který vám umožňuje otevřít novou záložku bez nutnosti načtení příslušné internetové stránky. Obsah požadované internetové stránky se načte automaticky až v okamžiku, kdy se na tuto záložku přesunete. Nevýhoda tohoto řešení spočívá v tom, že toto řešení poněkud zpomaluje vaše brouzdání na internetu, jelikož přece jen musíte chvíli čekat, než se daná internetová stránka načte. Na druhou stranu toto řešení přináší tu výhodu, že můžete mít v záložkách načteno několik záložek, a to aniž by zpomalovaly běh celého programu a mimoděk se tak zbavíte i oněch otravných videí, která se začínají automaticky přehrávat hned po načtení internetové stránky do příslušné záložky.

Nejprve je třeba doplněk stáhnout z galerie doplňků Mozilly a nainstalovat jej. Po instalaci je doplněk okamžitě funkční.

Pokud jej chcete otestovat, klepněte pravým tlačítkem myši na libovolný internetový odkaz. Objeví se místní nabídka, v níž vyberte položku Open Link in Silent Tab. Po klepnutí na tuto položku se prakticky okamžitě otevře nová záložka – ovšem tentokrát bez načtení obsahu požadované internetové stránky. Internetová stránka se načte až po klepnutí na tuto novou záložku.

Pokud namísto používání pravého tlačítka myši upřednostňujete spíše klávesové zkratky, pak můžete použít klávesovou zkratku kombinovanou s klepnutím tlačítkem myši, například klávesovou zkratku Ctrl + Alt + klepnutí levým tlačítkem myši.

Doplněk Open Link in Silent Tab umístí do místní nabídky novou položku

Co tomuto doplňku bohužel chybí, je možnost nastavit otevírání nových záložek v tomto režimu jako výchozí chování. Pokud byste upřednostňovali spíše takové chování, pak vyzkoušejte doplněk Load Tab on select, který pochází od stejného vývojáře.

Byl pro vás článek přínosný?