Hlavní navigace

Download Centrum 23. týden

4. 7. 2009

Sdílet

V Download Centru pro vás každý týden testujeme dva nové programy z kategorie freeware a shareware, které vám mohou usnadnit život.

MediaCoder 0.7.0.4399 - převodník formátů multimediálních douborů

MC1

 

MediaCoder je univerzální dávkový konvertor formátů multimediálních douborů, jehož velkou předností je integrace všech nejznámějších audio/video kodeků a nástrojů do jednoho programu. Tím, že má k dispozici své vlastní kodeky, je zcela nezávislý na systému. Disponuje flexibilní a rozšiřitelnou architekturou, novými kodeky a nástroji, důležitá je podpora pro nová zařízení. Definováním řady podmínek a parametrů má uživatel celý proces konverze plně pod kontrolou.

MediaCoder konvertuje formát audio a video souborů, aby je bylo možné přehrát v libovolném zařízení pro přehrávání zvuků a videa, např. v digitálních přehrávačích zvuku, v přehrávačích podporujících MP4, v přehrávačích VCD a DVD, v mobilních telefonech, PDA, PSP atd. Opravdu úctyhodná nabídka formátů je devízou této utility, neboť zahrnuje snad všechny existující audio/video formáty (MP3, Vorbis, AAC, AAC+/HE-AAC, AAC+v2/HE-AAC v2, MusePack, Speex, AMR, WMA, RealAudio, mp3PRO, FLAC, WavPack, Monkey's Audio, OptimFrog, AAC Lossless, TTA, WAV, PCM, Waveform, H.264, XviD, DivX, MPEG 1/2/4, Theora, Flash Video, Dirac, 3ivx, RealVideo, Windows Media Video, AVI, MPEG/VOB, Matroska, MP4, PMP, RealMedia, ASF, Quicktime, OGM, CD, DVD, VCD, SVCD, CUESheet, HTTP, FTP, RTSP, UDP). 

Pro snazší ovládání má k dispozici sadu šablon pro nejznámější zařízení. Disponuje zjednodušeným uživatelským rozhraním pro populární mobilní zařízení PSP a iPhone/iPod. Je vybaven schopností dekódovat částečně nebo zcela poškozený obsah souborů, stejně tak dokáže opravit poškozené nebo neúplně stažené videosoubory z internetu. Nabízí bohaté možnosti nastavení parametrů převodu, nastavení bitrate, VBR apod. Provádí vylepšenou komprimaci konvertovaných souborů k dosažení snížení jejich velikosti, umožňuje ripování audio a video disků, dokáže extrahovat zvukové stopy z videosouborů. Pro volbu jazykového prostředí je k dispozici 24 jazyků včetně češtiny (i když jen neúplný překlad).

MC2

MediaCoder svými schopnostmi a možnostmi uspokojí i nejnáročnější uživatele. Pracuje v prostředí Windows verzí 98, Me, 2000, 2003, XP a Vista (32 i 64 bit), v prostředí Linux a MAC OS X, je optimalizován pro procesory dual-core.

Domovská stránka: http://mediacoder.sourceforge.net/index.htm
Cena: opensource
Hodnocení: 85 %
Klady: Vlastní kodeky, široká škála formátů, bohaté možnosti nastavení parametrů konverze
Zápory: Žádné významné

 

 


 

 

RoboForm Pro 6.9.95 – správce hesel

RF1

 

RoboForm byl vyvinut pro rychlé, snadné a zároveň bezpečné vyplňování přihlašovacích, registračních, objednávkových a jiných on-line formulářů. Jakmile si tento program nainstalujete a vytvoříte tzv. karty, nebudete si od té chvíle muset pamatovat hesla, která jsou nutná pro přístup na chráněné stránky, ani nebudete muset vyplňovat spousty osobních a ostatních údajů do on-line formulářů; všechno za vás vykoná RoboForm sám. K tomu používá techniky umělé inteligence s přesností, kterou nedosahuje žádný z konkurenčních tzv. form-fillerů na trhu.

Po instalaci RoboFormu přibude do prohlížeče internetových stránek nová nástrojová lišta programu. Z této lišty se ovládají všechny funkce RoboFormu i jeho nastavení. Lišta obsahuje tlačítko pro přihlášení na stránky, uložení vyplněných on-line formulářů, vytváření nových hesel a úpravu uložených záznamů. Z těchto tlačítek je nejdůležitější tlačítko pro přihlášení (Logins), kterým přímo otevřete stránku např. vašeho bankovního účtu.

Chování RoboFormu můžete mít zcela ve svých rukou, neboť to tento program umožňuje. Tak např. můžete určit, zda má či nemá nabízet ukládání vyplněných formulářů. Dále můžete nastavit stupeň činnosti: jestli má na určitou stránku, která formulář obsahuje, jen přejít, jestli má na ní přejít a zároveň formulář vyplnit, nebo má na ní přejít, formulář vyplnit a rovnou i odeslat.

Program nabízí dvě automatické funkce: AutoSave (Automatické ukládání) a AutoFill (Automatické vyplňování). Obě jsou rovněž vypínatelné (v nastavení programu).

AutoSave. Když na stránce vyplníte formulář a kliknete na tlačítko k jeho odeslání, RoboForm se vás zeptá, zda má vyplněný formulář uložit (vypnutá volba AutoSave). Při zapnuté volbě budou všechny formuláře, které na stránkách vyplníte, uloženy automaticky. (Pokud by vás nabízení k ukládání formulářů obtěžovalo, můžete je v nastavení programu zakázat.) RoboForm uchovává nejen hesla, ale i řadu dalších údajů (osobní údaje, údaje o firmě, registrační kódy/licenční čísla pro legalizaci softwaru, čísla bankovních účtů, platebních karet apod). Všechny údaje přitom zůstanou uloženy pouze na vašem počítači.

AutoFill. Schopnost automatického vyplňování formulářů je nejvyšším stupněm činnosti RoboFormu, kterým vaše přihlašování na stránky a vyplňování formulářů plně automatizuje. Při vypnuté volbě pracuje tak, že jakmile zobrazíte stránku, na níž se vyskytuje formulář k vyplnění nebo k přihlášení, nabídne je RoboForm vyplnit (a odeslat). Zapnutá volba AutoFill bude těmito údaji vyplňovat formuláře automaticky bez dotazu. RoboForm je schopen vyplnit i obsáhlé formuláře, navíc dokáže vyplnit jen určitá pole (podle výběru uživatele), nebo jen prázdná pole. Navíc automatické vyplnění uživatelských jmen a hesel vylučuje zadávání těchto údajů z klávesnice, což je výtečné opatření k zamezení nebezpečného pishingu.

Mimo uložení a vyplňování formulářů, které jsou stěžejními funkcemi RoboFormu, si můžete také zapisovat tajné poznámky. Všechny údaje, které do RoboFormu uložíte (včetně poznámek), můžete chránit heslem proti zneužití nepovolanými uživateli. Heslem můžete opatřit jak jednotlivé oblasti (přihlašovací karty, identity, poznámky), tak můžete vytvořit jediné tzv. centrální heslo (Master Password) pro společný přístup ke všem údajům RoboFormu. Pro šifrování používá algoritmy AES, Blowfish, RC6, 3-DES nebo 1-DES. Je také vybaven vlastním generátorem hesel.

RF2

RoboForm umožňuje vytvářet profily, takže každý člen domácnosti může mít svůj vlastní profil. Umožňuje zálohování a obnovu hesel i jejich kopírování mezi počítači, hesla lze synchronizovat s Pocket PC a Palmem. RoboForm lze s úspěchem spouštět i z USB Flash disku, je uzpůsoben pro použití v zařízeních PDA a v mobilních telefonech vybavených operačními systémy Windows Mobile, Palm a Symbian. Trialová verze nemá časové omezení, neumožňuje však vytvářet profily a má limitovaný počet uložených hesel a identit (10). Verze 6.9.95 podporuje prohlížeč Firefox verze 3.5. Že je RoboForm oblíben a využíván, dokazuje jeho přeložení do téměř třiceti jazyků včetně češtiny. Kvality programu také dokazuje ocenění Softwarem roku udělený časopisem PC Magazín a internetovou stránkou CNET.

CS24

Domovská stránka: http://www.roboform.com
Cena: shareware 29.95 $
Hodnocení: 85 %
Klady: Automatické funkce pro přihlašování na stránky
Zápory: Nevýznamné

Titulní foto: Pixmac