Hlavní navigace

Download Centrum 33. týden

15. 9. 2009

Sdílet

V Download Centru pro vás každý týden testujeme dva nové programy z kategorie freeware a shareware, které vám mohou usnadnit život.

Dupehunter Professional 8.0.3467 - pokročilý detektor duplicitních souborů

DH1

 

Dnes bychom vám rádi představili program Dupehunter Professional vyvinutý německou firmou Carsten Heidtke Professional. Dupehunter prohledává soubory v počítači a zjišťuje jejich duplicitní výskyty. Po měsících i po létech se vám na počítači, cédéčkách, fleškách atd. může nahromadit velké množství hudebních nahrávek, obrázků z digitálního foťáku, textových souborů atd. Nevěřili byste, kolik jich stejných máte na disku dvakrát i vícekrát. Dupehunter vám tuto skutečnost nejen odhalí, ale také pomůže udělat na disku pořádek.

Na rozdíl od programů, které mají stejné zaměření, vyniká Dupehunter vysokou rychlostí analýzy souborů (např. 3 400 empétrojkových souborů o celkové velikosti 16 GB zpracuje za pouhé půl minuty!), a obrovským počtem souborů, jež je schopen zpracovat najednou (v notifikaci programu se udává více než 10 milionů). Díky používané technologii Speed Optimization, kterou právě vysoké rychlosti dosahuje, může analyzovat až 95 GB objemu dat včetně dat aplikací, programů a systémových souborů v jediném procesu. Dupehunter je schopen pracovat i v síti, kde ve 100 MB síťovém připojení zvládne 8 GB dat za méně než 15 minut. Rovněž skenuje i komprimované soubory, přičemž jeden archiv může obsahovat až 1 milion souborů. Dupehunter označí za duplicity i soubory, které mají různý název, avšak jejich obsah je identický.

Pracuje s 32 bitovými CRC-32, 128 bitovými MD5 a 160 bitovými SHA-1 otisky (Hash), nabízí i binární porovnání. Je schopen pracovat s 32 bitovými i se 64 bitovými systémy Windows.

Výsledky své činnosti zobrazí v okně výsledků (ve stromové struktuře), které umožňuje fulltextové hledání. Výsledky mohou být vytištěny na tiskárně nebo exportovány do souboru, který může mít formát RTF, XML, DOC, XLS, CSV, TXT a Unicode.

Pomocí zabudovaného Quick Vieweru si můžete obsah souborů prohlédnout, abyste se ujistili, který soubor ponecháte a který vymažete. Quick Viewer umožní prohlížet soubory více než stovky formátů, z toho 36 formátů grafických.

Pro vymazání přebytečných duplicit nabízí Dupehunter hned pět metod: vymazání do koše (Recycle Bin), vymazání úplné, dezinfekce metodou US DoD 5220-22. M, dezinfekce Gutmannovou metodou a dezinfekce souborů metodou náhodných dat.

DH2

Nastavitelná priorita procesu hledání, podpora příkazové řádky, komprimace do archivního formátu SQX, vysoký stupeň flexibility, to je jen namátkou pár dalších vlastností, které Dupehunter řadí mezi vyspělé nástroje pro vyhledání duplicit na počítači.

Dupehunter Professional pracuje v operačním systému Windows verzí 98, Me, NT, 2000, 2003, XP a Vista.

Domovská stránka: http://www.dupehunter.com
Hodnocení: 90 %
Cena: shareware 34,95 EUR
Klady: Vysoká rychlost detekce, vysoký počet prohledávaných souborů najednou
Zápory: Nedetekuje soubory s nulovou velikostí

 


 

RadarSync 2009 2.0.0.7 – automatická aktualizace nainstalovaného softwaru a ovladačů

RS1

 

RadarSync PC updater vyvinula izraelská firma RadarSync Ltd. pro vyhledávání nových verzí a aktualizací hardwarových ovladačů a vybraných nainstalovaných programů. Pravidelné aktualizace předcházejí mnoha problémům (např. pády systému), zabezpečují trhliny a chyby, ošetří součásti a periférie, které nepracují, a tím zpomalují činnost počítače. Pravidelné používání PC updateru je vynikající obrana proti počítačovým problémům a také hackerům, kteří by mohli využít bezpečnostních děr v zastaralých souborech.

PC updater pracuje tak, že po prvním spuštění si nejprve zjistí hardwarovou konfiguraci počítače a vytvoří seznam nainstalovaných programů (celý proces zabere méně než jednu minutu). Jednou týdně porovná váš počítač s databází, která je uložena na speciální internetové stránce, a která obsahuje přes 90 000 souborů. V ní vyhledá aktualizace pro váš počítač a uloží je do své interní databáze. Poté vám oznámí, že jsou aktualizace dostupné, a nabídne je ke stažení a k instalaci.

Předností PC updateru je schopnost nalézt poslední a vhodné verze a aktualizace pro vaše ovladače a software, a nainstalovat je do správného místa v počítači. S tímto programem máte naprostou jistotu, že dostanete přesně ty soubory, které váš počítač potřebuje, aniž byste ztratili jakýkoli čas hledáním nových verzí na internetových stránkách výrobců, příp. prodejců softwaru nebo ovladačů.

RS2

Program je snadný k používání, uživatelské rozhraní je jednoduché, nekomplikované. Vítaná je možnost vybrat si jen ty programy, které chcete aktualizovat. Pokud přehlédnete jeho pomalejší výkon při stahování aktualizací, jako program pracuje dobře a spolehlivě.

RadarSync PC updater pracuje ve  Windows 2000, 2003, XP, Windows Server 2008 a Windows 7, vyžaduje prostředí Microsoft .Net Framework 2.0.

Domovská stránka: http://www.radarsync.com
Hodnocení: 70 %
Cena: shareware 29,95 $
Klady: Odpadá starost s hledáním nových verzí softwaru a ovladačů
Zápory: Pomalejší stahování aktualizací

Byl pro vás článek přínosný?