Hlavní navigace

Dramatický nárůst rychlosti přináší nová verze produktu SolidWorks

1. 10. 2008

Sdílet

Aplikaci SolidWorks 2009 Premium, nejnovější verzi nejrozšířenějšího 3D CAD softwaru, představila firma Dassault Syst·mes SolidWorks. Novinka se podle výrobce vyznačuje především zdokumentovaným zvýšením rychlosti až o 65 procent oproti aplikaci SolidWorks 2008 při vytváření a upravování velkých sestav i výkresů pomocí pracovních postupů převzatých z reálných prostředí a dat zákazníků, a také nový přístup k práci s velkými sestavami, který snižuje velikost potřebné paměti počítače.

Aplikaci SolidWorks 2009 Premium, nejnovější verzi nejrozšířenějšího 3D CAD softwaru, představila firma Dassault Systèmes SolidWorks. Novinka se podle výrobce vyznačuje především zdokumentovaným zvýšením rychlosti až o 65 procent oproti aplikaci SolidWorks 2008 při vytváření a upravování velkých sestav i výkresů pomocí pracovních postupů převzatých z reálných prostředí a dat zákazníků, a také nový přístup k práci s velkými sestavami, který snižuje velikost potřebné paměti počítače.
Pracovní postupy zákazníků byly studovány a testovány tak, aby se zajistilo zlepšení celkového návrhu procesu, a ne pouze určitých funkcí a úloh. Co je ale mnohem důležitější – tohoto nárůstu výkonu bylo dosaženo bez zavedení nových prvků a funkcí, což znamená, že uživatelé se nemusí učit nové postupy, nastavení nebo funkce jenom proto, aby mohli využít výkonnosti aplikace SolidWorks 2009.
Kromě základní výkonnosti představuje aplikace SolidWorks 2009 také tzv. SpeedPak, což je nový přístup k práci s velkými sestavami, který dramaticky snižuje velikost potřebné paměti počítače, a zároveň zachovává maximální grafickou podrobnost a asociativitu. Díky tomu mohou uživatelé rychle a efektivně vytvářet a upravovat obrovské sestavy a výkresy.