Hlavní navigace

Drive Monitor upozorní na možné selhání pevného disku

15. 6. 2010

Sdílet

Acronis uvolnil nový bezplatný nástroj Drive Monitor, určený pro firemní i koncové uživatele. Tato aplikace monitoruje stav pevných disků na serverech, PC nebo noteboocích.

Pomáhá upozornit uživatele na problémy, které mohou indikovat hrozící selhání, čímž jim dává čas reagovat, zálohovat data obsažená na pevných discích a připravit náhradní hardware.

Když Acronis Drive Monitor zjistí problém, vygeneruje e-mail nebo varování na obrazovce, které popisuje konkrétní zjištění. Varování nabízí uživateli postup, který je třeba provést, aby se předešlo ztrátě dat.

Acronis Drive Monitor sleduje zdravotní stav operačního systému, kontroluje datum posledního zálohování a vyhodnocuje data činnosti disku, která jsou u většiny disků generována přes monitorovací funkci nazývanou S.M.A.R.T.. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology). Acronis také prostřednictvím skriptů podporuje další úložná zařízení, jako jsou systémy RAID, které nejsou kompatibilní se S.M.A.R.T. Drive Monitor také monitoruje zprávy v protokolu událostí systému Windows, který indikuje, která data mohou být ohrožena.

CS24

Nástroj je integrován s aktuálními verzemi produktů Acronis pro zálohování a obnovu pro domácnosti a firmy. Jejich uživatelé mohou automaticky spustit zálohování kteréhokoliv disku, který ukáže příznaky hrozícího selhání. Program uživatele také upozorní, pokud nebyla provedena záloha.

Drive Monitor lze stáhnout y webu www.acronis.cz/domacnosti-a-kancelare/produkty/drive-monitor.