Hlavní navigace

Dungeon Siege II: Broken World

8. 12. 2006

Sdílet

Titul Dungeon Siege II byl poměrně povedeným akčním RPG a bylo tedy jen otázkou času, kdy se objeví jeho pokračování. Gas Powered Games nyní přinášej...

Titul Dungeon Siege II byl poměrně povedeným akčním RPG a bylo tedy jen otázkou času, kdy se objeví jeho pokračování. Gas Powered Games nyní přinášejí na trh datadisk, který všechny dobrodružně naladěné hráče opět zavede do fantasy světa Aranna.



Příběh se odehrává po porážce zlého čaroděje Valdise – hlavního padoucha původní hry – ve světě, který je téměř zničený a rozhodně ničím nepřipomíná pohádkové království. Děj začíná rok po bitvě s Valdisem ve vesnici dryád a pokračuje, vcelku neoriginálně, cestou za hledáním mága, který usiluje o vyvolání temného lorda Zaramotha. Toto putování můžete podstoupit s partou dobrodruhů importovanou z Dungeon Siege II, a nebo zvolit nové hrdiny, kteří budou kampaň startovat na 39. úrovni.



Z toho je jasné, že půjde o „hi-levelové“ dobrodružství, s mohutnými bitvami, silnými nepřáteli, drtivými kouzly a mocnými magickými artefakty. Pokud se rozhodnete pro nové hrdiny, budete mít možnost zvolit si své svěřence i z jedné nové rasy a dvou nových povolání. Novým národem jsou trpaslíci, a dříve nepoužitými profesemi pak „Blood assasin“ a „Fist of stone“. Zatímco krvavý vrah umí střílet a také ovládá zajímavé magické kousky, díky kterým třeba rozpálí krev nepřátel, kamenná pěst zvládá zejména útok na blízko a přírodní kouzla, což z něj dělá bijce vhodného do první linie i zdatného léčitele.



Na hráče samozřejmě čekají nové lokace, a to na čerstvém vzduchu i v zatuchlých dungeonech; kromě hlavního příběhu je připraveno i několik vedlejších úkolů. Velkým zklamáním je však délka hry – datadisk vydrží na deset až patnáct hodin herního času, což je na akční RPG hodně málo. Broken World je vůbec o dost slabší než povedený Dungeon Siege II – kromě krátké herní doby je i dost neoriginální, lokace a nepřátelé se opakují a zvláště v závěru hry už v podstatě jde jen o cestu přímo za nosem a kosení desítek nepřátel. Engine je stejný jako v původní hře, a to znamená jediné: tak trochu zastaralou grafiku.



Broken World není úplně špatným titulem, a příznivci akčních RPG se u něj mohou i nějakou dobu pobavit. Neočekávejte od něj ale zdaleka takovou zábavu, jako v případě původního Dungeon Siege II.



Hodnocení: 6.2
Výrobce: Gas Powered Games
Vydavatel: Take 2
Distributor pro ČR: Cenega Czech
Lokalizace: manuál
Cena: 799 Kč
Multiplayer: ano