Hlavní navigace

Dva šperky ze světa mobilů

29. 1. 2009

Sdílet

I telefon se stal postupem času módním doplňkem, zvláště pak u dam. Ve funkci „šperku“ by měl mobil samozřejmě odpovídat vašemu stylu. O tom, že i dámské telefony nemusejí vycházet z uniformního designu růžových véček, vás přesvědčí naše dva tipy, z nichž každý jde svou vlastní módní cestou.

LG Prada IILG Prada II

LG přichází s nástupcem úspěšného telefonu LG Prada s pořadovým číslem II. Nový model následuje tvar „balení luxusního mýdla“, jak jej známe od původního telefonu. Samozřejmě i „dvojka“ vznikla ve spolupráci s italským módním domem Prada. Dotykový displej má úhlopříčku 3 palce, ale tentokrát je nám k dispozici také vysouvací qwerty klávesnice pro pohodlné psaní. Telefon napravil chybu, které se dopustil u původního modelu – dvojka nově nabízí i podporu pro Wi-Fi. Dále potěší osazení dvěma kamerami, z nichž ta hlavní disponuje rozlišením až 5 megapixelů. Hudbu je možné poslouchat z FM rádia, ale hlavně si můžete pouštět MP3 uložené na paměti o kapacitě 8 GB – a tu je možné ještě rozšiřovat. Prohlížeč zobrazuje internetové stránky, takže na displeji vypadají stejně, jako je znáte ze svého počítače. Pro komunikaci s počítačem (kopírování MP3 a fotografií, zálohování kontaktů…) slouží rozhraní USB, nebo Bluetooth. Rozhodně zajímavým doplňkem jsou hodinky Prada Link, s jejichž pomocí můžete telefon ovládat na dálku, když jej nechcete vytahovat z kabelky – prostě se podíváte na jméno volajícího zobrazené na jejich displeji. Telefon pořídíte za cenu kolem 14 500 Kč. A pokud se nerozhodne pro jeho koupi, ale chcete mít alespoň kousek módního světa v kapse, můžete si na www.pradaphonebylg.com zdarma stáhnout tapety a vyzváněcí tóny.

 

LG Prada II

Lavender Cell PhoneSamsung Lavender

Tento telefon je designérským konceptem, jehož autorem je teprve šestnáctiletý Andrew Kim. Provedení působí velmi jednoduše a čistě díky tomu, že hladká a třpytivá plocha přední strany je osazena pouze reproduktorem a tlačítkem, které otevře základní menu. Zezadu pak telefon připomíná lahvičku s parfémem. Osvětlení pulsuje, pokud se telefon ocitne ve tmě. V telefonu je zabudováno mnoho doplňků, jako USB konektor, rozhodně zaujme také doplňovací zásobník na parfém s rozprašovačem. Vůně levandule (což znamená lavender v českém překladu) je symbolem krásy a elegance a tento telefon je opravdovým ztělesněním pocitů, které toto aroma vyvolává. Na displeji se zobrazuje dotyková klávesnice a během nabíjení telefon vydává UV světlo. Dojem lahvičky s parfémem ještě podtrhuje tapeta displeje, a to hladina čiré tekutiny (tedy parfému), která kromě estetické funkce značí také nabití baterie. Doufejme, že se Samsung nebo jiný výrobce brzy tohoto návrhu chytí a spustí výrobu třeba alespoň v limitovném množství, protože zájem bude nesporně velký.

CS24

Samsung Lavender

Samsung Lavender