Hlavní navigace

Dva tipy pro rychlejší vyhledání stažených souborů - 2.díl

20. 12. 2014

Sdílet

 Autor: © jamdesign - Fotolia.com
Také si do počítače stáhnete z Internetu soubor a pak se divíte, kam se poděl? Následující dva tipy vám pomohou dostat se ke staženým souborům takřka rychlostí blesku a vy už po nich nebudete muset nikde složitě pátrat.

Stahování souborů z Internetu patří mezi naprosto běžné aktivity při brouzdání na Internetu. Jenomže kam se vlastně stahují? A když už konečně najdeme tu správnou složku, kde se v ní nachází třeba právě ten soubor, který jsme před chvílí stáhli? Na obě otázky vám odpoví následující dvoudílný seriál, v němž vám zároveň i poradíme, jak se složkou obsahující stahované soubory zacházet a jak se v ní vyznat.

 

Předcházející díl

 

Vylaďte Průzkumníka souborů

Průzkumník souborů ve Windows 8.1

Pokud si nechcete udělat ze své pracovní plochy skladiště stažených souborů, popřípadě vám internetový prohlížeč ignoruje změnu složky pro ukládání stažených souborů, pak nejnovější stažené soubory můžete velmi rychle najít i úpravou nastavení Průzkumníka souborů.

Otevřete si proto program Průzkumník souborů a levém sloupci pro navigaci si vyberte složku Stažené soubory.

Ve Windows 8.1 byste měli mít v hlavním okně čtyři sloupce: Název, Datum změny, Typ a Velikost. Ve výchozím nastavení třídí Průzkumník Windows stažené soubory podle názvu. Jako výchozí nastavení to je pro většinu složek naprosto skvělé, ale pro složku Stažené soubory, kde kolikrát ani přesně neznáte název souboru, který hledáte, to právě příliš ideální není.

Proto klepněte do záhlaví sloupce Datum změny, aby se vám v tomto záhlaví zobrazila šipka směřující dolů. Tímto způsobem se soubory, které byly staženy nejnověji, zobrazí na začátku seznamu, takže je naleznete daleko snáze. Program Průzkumník souborů si navíc toto vaše nastavení zapamatuje, takže pokaždé, když tuto složku znovu otevřete, bude její obsah seřazen sestupně podle data stažení.

Jednoduché, ale účinné!

Byl pro vás článek přínosný?