Hlavní navigace

Dvě nové hry od Slitherine

22. 5. 2006

Sdílet

další strategie od populárního vývojáře

Specialista na strategické hry, britská společnost Slitherine Software, nám přináší informace o jejích dvou novinkách, které budou vyvíjeny exkluzivně pro PC. Datumy, kdy by se gamesy měly objevit v prodeji však Slitherine Software prozatím tají.



První z obou adeptů se nazývá Arena: Warriors, přičemž můžeme říci, že se jedná o mix real-timové strategie a RPG, tedy něco podobného jedinečnému Warcraftu III. Ke zmíněnému velikánovi herní scény současné i minulé má Arena: Warriors blízko nejen žánrově, ale též prostředím, kde se odehrává. Přesně tak, můžeme očekávat pořádnou akční fantasy. Tvůrci toho mnohé o zápletce této gamesy neřekli, snad jen že hráči bude svěřeno velení armády mající za úkol zničit Zlo, které ohrožuje existenci světa. Doufejme, že toto je skutečně jen prvotní a lehké nastínění příběhu, a že se autoři vyhnou podobným klišoidním story o hrdinných zachráncích světa před ničivým zlem. Dobré zprávy znamená oznámení toho, že hráči si budou moci přesně podle svých představ nastavovat trénink armády, vybavení, či vzhled hrdiny. Samozřejmostí se pak stává možnost výběru strany, za kterou bude chtít hráč válčit. V Arena: Warriors se vyskytují pouze dvě. Dobro a Zlo.



Druhým titulem je Commander - Europe at War, jehož název již naznačuje, že hra bude postihovat nějaký z velkých konfliktů Evropy. Přesněji řečeno druhou světovou válku. Tentokrát se nebude jako v případě Arena: Warriors jednat o real-timovou strategii, nýbrž její tahovou sestřičku. A stejně jako v ní si budete samozřejmě moci vybrat, jaké ze znepřátelených stran přidáte svůj kus válečnického umu. Ten budete moci předvést v šesti kampaních. Dále se setkáte s 50 vynálezy pocházejícími z pěti různých technologických odvětví, přídavkem vám pak bude 12 tříd všech jednotek.

Slitherine Software slíbil, že brzy prozradí o svých obou hrách více informací.