Hlavní navigace

Dvoufázové ověřování při používání internetových služeb - 11.díl

7. 1. 2014

Sdílet

 Autor: pcworld.com
Při dvoufázovém ověřování se kromě uživatelského jména a hesla používá ještě další zabezpečovací údaj, obvykle nějaký bezpečnostní kód.

Samozřejmě se nejedná o žádný zázračný všelék, který by jednou provždy učinil přítrž všem pokusům o prolomení zabezpečovacích údajů, ale při používání internetových služeb typu Facebook, Twitter, Dropbox a jim podobných určitě poskytuje vyšší úroveň zabezpečení, než je pouhá ochrana pomocí uživatelského jména a hesla.

Předchozí díl

PayPal – konfigurace dvoufázového ověřování

Ze všeho nejdříve navštivte internetovou stránku Security Key služby PayPal na adrese https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing_CommandDriven/securitycenter/PayPalSecurityKey-outside. Obsah této stránky si pečlivě pročtěte, abyste se seznámili s možnostmi, které máte k dispozici. Po přečtení klepněte na odkaz Get extra protection with a PayPal Security Key now, který se nachází ve spodní části internetové stránky. Pokud jste se ještě nepřihlásili, pak vás PayPal požádá o zadání vašich přihlašovacích údajů – uživatelského jména a hesla.

Na další stránce se vás PayPal dotáže, zda chcete objednat hardwarový bezpečnostní klíč, nebo zda chcete konfigurovat svůj účet tak, aby se bezpečnostní kódy zasílaly na váš mobilní telefon, či zda chcete konfigurovat hardwarový bezpečnostní klíč. Klepněte na tlačítko Order, které se nachází v sekci Register Your Phone a poté se přesunete k dalšímu kroku konfigurace.

PayPal - dvoufázové ověřování 

V dalším kroku zadejte do příslušných polí číslo svého mobilního telefonu, nezapomeňte si projít podmínky používání (zejména se seznamte s tím, jak dvoufázové ověřování vypnout) a poté klepněte na tlačítko Agree and Register. PayPal vám pak zašle na mobilní telefon šestimístný kód pro ověření, že se skutečně jedná o váš mobilní telefon. Po výzvě tento kód zadejte do internetové stránky a stiskněte tlačítko Activate. Platnost kódu je mimochodem omezena na pět minut.

A to je vše – nyní je váš účet u služby PayPal zase o něco bezpečnější. Při příštím přihlášení do svého účtu PayPal budete muset kromě svého uživatelského jména a hesla zadat navíc i bezpečnostní kód.

 

ICTS24

Pokračování