Hlavní navigace

EA daruje "100-dolarovému notebooku" hru SimCity

12. 11. 2007

Sdílet

Herní gigant EA se rozhodl podpořit projekt notebooku pro každé dítě. A jak jinak by takový projekt mohla herní společnost podpořit než právě darováním hry - budovatelské strategie Sim City.

CS24

Projekt One Laptop Per Child (tedy notebook pro každé dítě) má pomoci dětem v rozvojových zemích dostat se do styku s výpočetní technikou a naučit se s ní pracovat. Každé takové dítě by mělo tento notebook dostat zdarma. Ve vyspělých zemích bude sice notebook také dostupný, ale za cenu 400 amerických dolarů, mimo jiné se z utřžených peněz bude platit výroba těchto notebooků do rozvojových zemí. Notebooky se začínají vyrábět právě v těchto dnech, do obchodů by měly dorazit koncem tohoto roku.


Na tuto skutečnost se rozhodla zareagovat herní společnost EA a ke každému OLPC notebooku bude zdarma přibalena hra Sim City. Ta sice není nejnovější, ale podle viceprezidenta společnosti EA Steva Seabolta je pro notebook ideální. "Simcity je zábávná a poučná zároveň. Hráč se musí naučit s omezeným rozpočtem budovat a upravovat své město. Každý počin má svůj následek a ve výsledku je jediným omezením hráčova fantazie. Hra SimCity zvýší úspěšnost, popularitu a hlavně účel celého projektu. Je to vzrušující pocit," řekl v této souvislosti Seabolt. Oním hlavním účelem celého projektu měl na mysli větší vzdělanost dětí po celém světě.

- - Tomáš Šulc