Hlavní navigace

Earth Defence Force 2017

1. 12. 2008

Sdílet

Pro next-gen konzolu Xbox 360 nevznikají jen propracované epické hry, ale i relativně jednoduché střílečky s retro n...


Pro next-gen konzolu Xbox 360 nevznikají jen propracované epické hry, ale i relativně jednoduché střílečky s retro nádechem.
Je tomu tak i v případě lehce podivné záležitosti Earth Defence Force 2017. V tomto titulu se vžijete do role vojáka obranných pozemských sil, které zoufale bojují proti agresorům z vesmíru.
Atmosféra trochu připomíná mix japonských anime a letitých sci-fi snímků z dob, kdy ještě neexistovaly vymakané filmové triky. Z pohledu třetí osoby ovládáte svého hrdinu, který kosí obří pavouky, mravence, neohrabané roboty, létající talíře a další roztodivné protivníky. Tato hra zkrátka není míněna příliš vážně, takže se těšte na pořádnou dávku bizarností. K likvidaci zástupců "šmejdu z vesmíru" vám poslouží obrovské množství zbraní dohromady kolem sto padesáti, což je neuvěřitelná suma a v rámci akčních (vlastně nejen akčních, ale všech) her nevídané číslo. Hra ovšem v tomto ohledu tak trochu klame tělem, jelikož zdaleka všechny kousky arzenálu, které postupně odemknete, nevyužijete. Ve hře není jen velké množství zbraní, ale i nepřátel. Opravdu zde nejde o žádné realistické představení, ale o hektickou řežbu, kosbu, smažbu a likvidaci protivníků.
I když by se od nadupaného Xboxu dala čekat skvělá grafika, tvůrci EDF 2017 si s technickým zpracováním hlavu příliš nelámali. Titul sice není vyloženě vizuálně odpudivý, ale ke špičkové podívané má také daleko. A to ani nemluvíme o leckdy nešikovné kameře, trochu nudném prostředí a dalších nešvarech. Rozporuplná je i herní fyzika většinu objektů sice můžete rozstřílet, což je fajn, na druhou stranu je vizuální provedení této destrukce hodně odfláknuté. Přes všechny výhrady má ale tato bezhlavá akce něco do sebe, a to třeba i v multiplayeru. Ovšem mezi áčkové tituly ji rozhodně neřadíme.



Hodnocení 5.0
Žánr: zběsilá akce
Výrobce: Sandlot
Vydavatel: D3 Publisher
Distributor v ČR: Electronic Arts Czech Republic
Lokalizace: není
Cena: 1 199 Kč
Multiplayer: ano
www.earthdefenseforce.net

Poslední týdny nebyly zrovna bohaté na tituly určené exkluzivně jen pro Xbox 360 nebo hry čistě next-gen, takže mezi dalšími tipy převažují kousky, které již vyšly nebo právě vycházejí i na jiných herních platformách.

Command & Conqer 3: Tiberium Wars

Nejnovější díl strategické série se po úspěchu na PC dostává i na next-gen konzoly od Microsoftu. A rozhodně se jedná o jeden z nejlepších kousků svého žánru.
Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: Electronic Arts ČR
Cena: 999 Kč
Další platformy: PC
www.commandandconquer.com

Pirates of Caribbean: At the Worlds End

Herní zpracování dalšího dobrodružství charismatického piráta Jacka Sparrowa, které doprovází stejnojmenný filmový snímek.

Vydavatel: Disney Interactive
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 1 999 Kč
Další platformy: DS, PC, PS2, PS3, PSP, Wii
disney.go.com/disneypictures/pirates/atworldsend

Rayman: Šílení králíci

Na ostatních platformách již dříve vydaná bláznivá akce s poťouchlým Raymanem v hlavní úloze je skvělou zábavou i na Xboxu 360.

Vydavatel: UbiSoft
Distributor v ČR: Cenega Czech
Cena: 299 Kč
Další platformy: PC, PS2, Wii
www.raymanzone.com

Shrek The Third

Akční adventura se sympatickým zeleným zlobrem, který se společně se svými přáteli snaží zachránit království před uzurpátorským králem Krasoněm.

Vydavatel: Activision
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 1 799 Kč
Další platformy: PC, PS2, PSP
www.shrek.com

Spider Man 3

Akční hra s filmovým pavoučím mužem v hlavní roli. Čeká vás skákání po pavučinách, zachraňování civilistů, boj proti padouchům a další činnosti superhrdinů.

Vydavatel: Activision
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 1 799 Kč
Další platformy: PC, PS2, PS3, PSP, Wii
www.sm3thegame.com

Tetris Evolution

Moderní předělávka klasické logické hry. Kromě nových herních režimů je k dispozici i multiplayer na jedné konzole i přes službu Xbox Live.

Vydavatel: THQ
Distributor v ČR: není znám
Cena: 999 Kč
Další platformy: žádné
www.thq.com/games

Byl pro vás článek přínosný?