Hlavní navigace

edu-learning

1. 11. 2008

Sdílet

MS Office 2007 snadno a rychle Předmětem této recenze bude velmi zajímavá aplikace pro výuku populárního kanc...


MS Office 2007 snadno a rychle


Předmětem této recenze bude velmi zajímavá aplikace pro výuku populárního kancelářského balíku MS Office 2007. U jejího zrodu stálo hned několik firem, které daly život kompaktnímu celku elektronických kurzů pro všechny dnes používané verze. Ty se dostávají k uživateli hned několika způsoby. Jednak je to serverový přístup, kdy dané kurzy spouštíte z firemního portálu výrobce (tato verze je určena pro české školství), druhou možností je koupě balíku MS Office 2007 pro studenty a domácnosti, jehož součástí je za drobný poplatek právě CD s kurzy pro off-line použití na vašich domácích PC.
Sadu kurzů s názvem edu-learning dostanete na malém CD doplněném o registrační číslo. Instalace je snadná a předchází jí integrace .NET framework, pod nímž celé kurzy běží. Nutno podotknout, že výukové nástroje využívají pro svůj běh přímo samotný balík MS Office, předpokládá se tedy, že jej na svém PC máte již nainstalován. Po spuštění aplikace je nutné provést přihlášení, přičemž k dispozici máte až pět nezávislých a editovatelných účtů.
Kurzy jsou rozděleny do tří základních modulů, Word, Excel a PowerPoint, v každém modulu pak najdete zhruba 15 lekcí plných mnoha menších úkolů. Procházení lekcí lze provádět zcela libovolně, úkoly v nich však musíte plnit s časovou posloupností. Chválíme uživatelské rozhraní, které je opravdu velmi jednoduché a intuitivní. Před spuštěním každé lekce navíc projdete krátkým školením použití programu. Pokud si jej poctivě přečtete, nemůžete se v dalších krocích ztratit. Každá vybraná lekce začíná krátkým textem, v němž se dozvíte něco o jejím obsahu. Následuje samotné spuštění, jež otevře vzorový dokument ve skutečné aplikaci Office, poskytne vám lištu s nástroji a podrobný popis daného problému. Pod lištou potom najdete první úkol ke zpracování, který je popsaný krok za krokem. Obrovskou výhodou je právě fakt, že pracujete v naprosto reálném prostředí. Látku se tak skutečně naučíte a při pozdější práci si na vše pravděpodobně lépe vzpomenete. Program obsahuje pro každého studenta přehled jeho úspěchů, tedy splněné úkoly v daných lekcích. Lekce lze samozřejmě libovolně opakovat nezávisle na tomto výkazu.
Jako samostatnou součást programu lze prezentovat všudypřítomnou nápovědu skrytou pod tlačítkem otazníku. Otevřete v ní kompletní elektronickou publikaci s obrovským množstvím témat, doplněných obrázky. Obsahuje samozřejmě i vyhledávač a v podstatě plně duplikuje celé kurzy. Dostanete tak k dispozici další zdroj pro vaše studium. 8 0642/CZ ?
Elektronické kurzy edu-learning jsou skutečně výborně provedeným doplňkem k domácí verzi MS Office. Za téměř nulovou cenu dostanete výukový materiál doplněný aktivním řešením úkolů v reálné aplikaci. To vše ergonomicky bezchybné a rychlé. Jedinou drobnou nevýhodou je tak samotný vědomostní rozsah kurzů, který může být pro některé vysoce pokročilé uživatele nedostačující. Pro „studenty a domácnosti“ však poslouží zcela dokonale.

edu-learning

Výukový kurz, který vás zasvětí do tajů MS Office 2007
? snadné a intuitivní ovládání, 10 lekcí na vyzkoušení zcela zdarma, výuka formou řešení úkolů v reálném prostředí, rozsáhlá elektronická nápověda
? není určeno pro velmi pokročilé uživatele
Cena s DPH: On-line verze 990 Kč, Off-line verze je součástí Office 2007 pro studenty a domácnosti
Poskytl:
EDU 2000, s.r.o.
www.edu-learning.cz

Byl pro vás článek přínosný?