Hlavní navigace

Efektivní fakturace a správa účetnictví s iDoklad

Sdílet

 Autor: iDoklad
Podnikáte a chcete si zjednodušit fakturaci a správu účetnictví? Pak se neobejdete bez kvalitního fakturačního nástroje, který vám ulehčí práci tím, že automaticky vyplní potřebné údaje a pomůže vám s odesíláním faktur, upomínek či sledováním plateb. Jednou z možností je iDoklad, který nabízí spoustu užitečných funkcí, a to i ve své bezplatné verzi.

Co je iDoklad?

Asi se shodneme na tom, že efektivní vystavování faktur a snadná správa účetnictví jsou pro každého podnikatele klíčové. Správně nastavené procesy nejen šetří čas, ale také minimalizují chyby. Přestože nabídka je opravdu široká, jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších řešení je český nástroj iDoklad cz – online fakturační nástroj, který vám usnadní nejen fakturaci, ale i další administrativu. Díky automatizaci celé řady procesů je iDoklad ideální volbou nejen pro živnostníky, ale také pro podnikatele, menší firmy či e-shopy. Důkazem budiž fakt, že se jedná o jednu z největších fakturačních platforem na českém trhu, kterou využívá na 300 000 uživatelů. 

Výhody iDokladu

iDoklad se takto vysoké popularitě těší z jednoho prostého důvodu – jeho použití zvládne skutečně každý. Pochlubit se může příjemným uživatelským prostředím, ve kterém se snadno zorientujete, i pokud nemáte předchozí zkušenosti s podobnými nástroji. Nechybí praktická mobilní aplikace, díky které budete mít své účetnictví vždy na dosah ruky. 

Další nespornou výhodou je obrovské množství funkcí, které nástroj nabízí. Umožňuje nejen vystavovat obyčejné faktury, ale také přizpůsobit jejich vzhled, díky čemuž budou působit profesionálněji. Pokud vystavujete faktury časteji, bezpochyby oceníte automatickou fakturaci. Tato funkce umožňuje nastavit pravidelně se opakující faktury, které jsou automaticky odesílány klientům, což vám ušetří spoustu času. Kromě toho iDoklad nabízí přehledné účetní výstupy a umožňuje snadnou správu klientů, včetně přehledů o jejich objednávkách a platbách. Důležitou funkcí je automatické párování plateb s fakturami, takže máte vždy přehled o tom, které faktury byly zaplaceny a které ne.

iDoklad zdarma


Pokud vás funkce iDokladu zaujaly a uvažujete o jeho pořízení, máme pro vás dobrou zprávu. iDoklad totiž nabízí i zcela bezplatnou verzi, která je ideální volbou pro drobné podnikatele a živnostníky, kteří spravují menší množství klientů a mají méně náročné požadavky. iDoklad zdarma je navržen tak, aby pokryl základní potřeby uživatelů, avšak je nutné počítat s několika omezeními. Například adresář je omezený na pouhých 5 kontaktů a chybí některé pokročilejší funkce, jako je správa ceníků a skladů, napojení na externí účetní programy, propojení s bankovními účty nebo některé automatizační funkce.

I přesto bezplatná verze nabízí mnoho užitečných funkcí, jako je vystavování a evidence faktur, sledování přehledů o nákladech a výnosech a výběr z 3 šablon, které vám pomohou vytvořit profesionálně působící dokumenty. Kromě toho můžete využít Mini akademii pro začínající podnikatele, která vám poskytne užitečné rady a tipy pro vaše podnikání.

Pokud máte zájem o některý z placených tarifů, ale nejste si jisti, zda využijete všechny dostupné funkce, můžete si vše vyzkoušet v rámci 60denní bezplatné zkušební verze. Tato zkušební verze zahrnuje veškeré funkce iDokladu a při jejím aktivování nemusíte zadávat žádné platební údaje.

iDoklad ceník

A jaká je měsíční iDoklad cena, pokud si z bezplatnou verzí nevystačíte? Nástroj v současné době nabízí celkem tři verze předplatného, které jsou šité na míru různým potřebám. Pro živnostníky a malé firmy je ideální Základní tarif za 170 Kč měsíčně. Nabízí štítkování a přílohy dokladů, ceník, sklad a napojení na software externího účetního, přičemž umožňuje přístup pro dva uživatele. Zároveň je k dispozici telefonická zákaznická podpora, stejně jako u všech placených tarifů.

Pokud potřebujete pokročilejší funkce, jako je propojení s bankovními účty, automatizace, přiznání k DPH a dani z příjmů nebo napojení na pokladnu, ideální volbou bude Oblíbený tarif za 330 Kč měsíčně. Tento tarif podporuje přístup až pro 5 uživatelů a je vhodný pro středně velké firmy a účetní kanceláře.

CS24

Pro ty, kteří potřebují maximální funkčnost, je k dispozici Prémiový tarif za 570 Kč měsíčně. Tento plán zahrnuje propojení přes API se 75 000 požadavky měsíčně a přístup pro až 9 uživatelů, což z něj dělá ideální volbu pro větší firmy s náročnými požadavky.

Sečteno a podtrženo

Pokud hledáte spolehlivý nástroj pro fakturaci a správu účetnictví, iDoklad je skvělou volbou bez ohledu na velikost vašeho podnikání. Těšit se můžete na intuitivní rozhraní a bohatou nabídku funkcí, které zahrnují automatizaci procesů či propojení s externími účetními programy. Stále váháte? Využijte 60denní bezplatnou zkušební verzi a zjistěte, které funkce skutečně využijete. Po jejím uplynutí můžete snadno přejít na bezplatnou verzi či na placený tarif.