Hlavní navigace

Elegantní "hudební" mobil

14. 3. 2007

Sdílet

Řada Walkman zejména u mládeže populárních mobilních telefonů Sony Ericssonu se tento týden rozrůstá o model W660i - telefon klasické konstrukce kombinuje zajímavé hudební funkce s 2Mpx fotoaparátem.

CS24

W660i podporuje sítě třetí generace a umožňuje tak uskutečňování videohovorů a vysokorychlostní přenos dat. Sony Ericsson W660i bude dodáván s 512MB paměťovou kartou, na kterou lze dle informací výrobce uložit až několik set skladeb.


Tlačítka pro ovládání hudebního přehrávače modelu W660i umístěná přímo pod displejem telefonu zajišťují snadné a přirozené ovládání. Stejně jako některé předchozí modely Walkman mobilů je i W660i vybaven funkcí rozpoznávání hudby TrackID. Díky ní má uživatel možnost zjistit název písničky nebo jméno interpreta tak, že si nahraje několik vteřin pro něj neznámé skladby za pomocí mikrofonu telefonu nebo přímo z integrovaného rádia a jedním stiskem tlačítka odešle pořízený záznam do databáze Gracenote. Ta písničku rozpozná a zašle veškeré o ní dostupné informace zpět do mobilního telefonu.



Přístroj W660i podporuje bezdrátový přenos hudby technologií Bluetooth ve stereo kvalitě. Umožňuje tak přehrávání hudby uložené v telefonu prostřednictvím dalších zařízení – například náhlavní soupravy Sony Ericsson HBH-DS970 nebo s využitím bezdrátového hudebního přijímače MBR-100 v automobilu či domácím audio systému. Sony Ericsson W660i podporuje sítě UMTS 2100 a GPRS 900/1800/1900. Na trh bude uveden během druhého čtvrtletí tohoto roku v černém a červeném barevném provedení.

Společnost Sony Ericsson rovněž představila nové kapesní reproduktory MPS-75. Ty by i přes malé rozměry dle výrobce měly nabízet možnost hlasitého poslechu hudby ve stereo kvalitě. Přídavné reproduktory jsou napájeny přímo z mobilního telefonu a jsou vybavené integrovanou FM anténou.

Foto: Sony Ericsson

- - David Zajíc