Hlavní navigace

Emgeton představuje novou řadu dětských chůviček

11. 12. 2009

Sdílet

Modely MiMi2 a MiMi5 mají zajistit rodičům klidné chvíle i v době, kdy nebudou mít své děti přímo vedle sebe.

Emgeton představuje novou řadu dětských chůviček


Společnost Bell Technology uvádí na trh dvojici produktů ze zcela nové řady dětských chůviček MiMi. Přístroje MiMi2 a MiMi5 jsou podle výrobce určeny rodičům, kteří chtějí mít pocit jistoty i v okamžicích, kdy nebudou či nemohou mít své malé děti přímo vedle sebe.


Emgeton MiMi2 – pocit většího bezpečí i pro neslyšící rodiče

Emgeton MiMi2 V modelu Emgeton MiMi2 přichází na trh vibrační rodičovská základna na ruku, která vibrací i akusticky upozorňuje na případný problém miminka. Vibrační režim je ideálním řešením zejména pro rodiny, v nichž je jeden nebo oba rodiče neslyšící: Pokud je detekován zvuk v době delší než 30 sekund od poslední události, je spuštěna také vibrace rodičovské jednotky na 5 s.

Díky použití Wi-Fi standardu 802.11g na frekvenci 2,4GHz je přístroj ve volném prostoru schopen komunikovat až do vzdálenosti 250m. Použitých 69 bezdrátových kanálů zajistí volnou frekvenci i v prostředí rušeném mnoha okolními Wi-Fi sítěmi, a zároveň také ochranu soukromí.

Výhodou přístroje je možnost obousměrné komunikace – zatímco běžně je u dětských chůviček zvuk přenášen pouze směrem z dětské jednotky do rodičovské jednotky a umožňuje tradiční poslech zvuků z okolí dětí, při používání MiMi2 lze na dítě promluvit i opačným směrem, tedy z rodičovské do dětské jednotky. Skýtá tak možnost utišit děti známým hlasem v případě jejich neklidu do doby, než k nim rodiče přijdou.

K zajímavosti modelu MiMi2 patří rovněž funkce CALL, která umožňuje lokalizovat rodičovskou jednotku v případě, kdy rodiče zapomenou, kam ji odložili. Nechybí ani upozornění na vybitou baterii.

Vlastnosti přístroje:

•    Napájení ze sítě i prostřednictvím baterií či akumulátoru
•    Spotřeba nižší než 1,8 W
•    Bezdrátový přenos na frekvenci 2,4 – 2,454 GHz
•    Dosah až 250 m v otevřeném prostoru
•    Nízká hmotnost
•    Pásek pro připevnění na zápěstí
•    Funkce Talkback
•    Diodový ukazatel hlasitosti

Emgeton MiMi5 – komfort s videopřenosem a nočním režimem


Tento přístroj s bohatou funkční základnou dokáže ovšem pohlídat nejen děti, ale kontrolovat třeba i staré prarodiče, vstupní dveře či garáž s absolutní bezpečností proti odposlechu pomocí technologie FHSS na 60 digitálních kanálech s dosahem až 150 m. Stejně jako model MiMi2 pracuje i jeho vyšší varianta MiMi5 s certifikovaným Wi-Fi standardem 802.11g na frekvenci 2,4GHz.

Emgeton MiMi5Dětská jednotka obsahuje citlivou kameru s možností natáčení až 360 stupňů, kterou lze dodávaným klipem pevně připevnit na postýlku. Zajímavá je i funkce nočního vidění – i uprostřed tmavé noci rodiče okamžitě poznají, kdy jejich miminko otevřelo oči a čeká na svou pravidelnou dávku nočního krmení. Kromě kamery obsahuje dětská jednotka samozřejmě i mikrofon s funkcí VOX, která zajišťuje to, aby se přístroj aktivoval pouze při zaznamenání zvuku v okolí dítěte. Citlivost aktivace lze přitom libovolně nastavit.

Také rodičovskou jednotku, jež se ovládá pomocí menu na LCD displeji, lze připevňovat na různá místa pomocí praktického klipu, dobře padne zejména za pásek kalhot. Prostřednictvím funkce digitálního zoomu mohou uživatelé přiblížit aktuální záběr pro získání vyšší přesnosti zobrazení konkrétního detailu. Kromě obrazu přijímá jednotka pochopitelně také akustický signál. Nechybí ani světelná indikace napájení, ztráty signálu (opuštění rodičovské jednotky z dosahu dětské jednotky) ani vybitého akumulátoru. Napájení rodičovské i dětské jednotky je zajištěno dobíjecími akumulátory nebo síťovými adaptéry (obojí je součástí balení). Uživatelé jistě ocení i užitečné přídavné funkce v podobě hodin a budíku.

Vlastnosti přístroje:

•    Napájení ze sítě i prostřednictvím baterií či akumulátoru
•    Spotřeba menší než 4 W
•    Bezdrátový přenos na frekvenci 2,4 – 2,4835 GHz
•    Dosah až 150 m v otevřeném prostoru
•    Noční vidění
•    Kamera s citlivým čipem
•    Kvalitní mikrofon s funkcí VOX
•    Diodový ukazatel hlasitosti

Obě dětské chůvičky jsou již v prodeji v síti obchodních partnerů společnosti Bell Technology; doporučená cena modelu MiMi2 je stanovena na 1 499 Kč vč. DPH, v případě MiMi5 pak činí 3 299 Kč vč. DPH.

 

CS24

Základní technické specifikace

 

Emgeton MiMi2

Emgeton MiMi5

Rozměry vך×h [mm]


 

Rodičovská jednotka: 59×59×39

Dětská jednotka: 47×47×21

 

Rodičovská jednotka: 104×120×51

Dětská jednotka: 90×85×76

Hmotnost [g]

Rodičovská jednotka: 54

Dětská jednotka: 56 (bez baterií)

Rodičovská jednotka: 157 (bez baterií)

Dětská jednotka: 150 (bez baterií)

Napájení

Rodičovská jednotka: síťový adaptér 6 V/650 mA, 2,4V NiMH akumulátor

Dětská jednotka: 2× AAA 1.5V/2× AAA 1.2V NiMH akumulátor se spínacím kontaktem, síťový adaptér 6 V/650 mA

Rodičovská jednotka: síťový adaptér 6 V/650 mA, 3× AA 1.5V/3× AA 1.2V NiMH akumulátor se spínacím kontaktem

Dětská jednotka: 3× AA 1,5 V, síťový adaptér 6 V/650 mA

Spotřeba

Do 1,8 W

Do 4 W

Displej

Ne

2" barevný LCD, 9 snímků za sekundu

Připojení a frekvenční rozsah

Wi-Fi 802.11g, 2,4 – 2,454 GHz

Wi-Fi 802.11g, 2,4 – 2,4835 GHz

Maximální dosah

250 m v otevřeném prostoru

150 m v otevřeném prostoru

Provozní teplota

0~+50 °C

0~+50 °C

Příslušenství

Manuál, záruční list, 2× síťový adaptér, baterie, dětská a rodičovská jednotka

Manuál, záruční list, 2× síťový adaptér, baterie, dětská a rodičovská jednotka, stojan a klip k rodičovské jednotce, klip pro upevnění dětské jednotky