Hlavní navigace

EMPIRE inovuje svoji organizační strukturu

19. 3. 2008

Sdílet

Společnost EMPIRE, přední český dodavatel informačních a komunikačních technologií, vytvořila novou organizační strukturu. Nové personální a vnitřní uspořádání umožní pružněji reagovat na požadavky zákazníků, zkvalitní projektové řízení i zákaznickou podporu a v neposlední řadě také odevzdávání projektů a řešení dodávaných společností EMPIRE.

Společnost EMPIRE, přední český dodavatel informačních a komunikačních technologií, vytvořila novou organizační strukturu. Nové personální a vnitřní uspořádání umožní pružněji reagovat na požadavky zákazníků, zkvalitní projektové řízení i zákaznickou podporu a v neposlední řadě také odevzdávání projektů a řešení dodávaných společností EMPIRE. Novou Divizi projektového řízení povede Ing. Alena Sládková.

Nová organizační struktura je založena na liniovém systému řízení s významným uplatněním projektového řízení, jde tedy o tzv. maticovou organizační strukturu. Tento typ organizačního uspořádání vyhovuje zejména naplňování obchodních cílů společnosti a zároveň umožňuje efektivnější kariérní i profesní rozvoj zaměstnanců.

Board of Partners
Velmi významným krokem k oddělení vlastnické a manažerské struktury ve společnosti je vytvoření „Board of Partners“, který bude připravovat a implementovat dlouhodobou strategii dalšího rozvoje společnosti a provádět klíčová rozhodnutí. Toto rozdělení rolí jednotlivých partnerů společnosti umožní lepší koordinaci všech aktivit, ale současně nijak neomezí manažerské pravomoci a zodpovědnosti ředitelů divizí a dalších vedoucích pracovníků. Partneři si rozdělí své kompetence následujícím způsobem:

Michal Kavale, generální ředitel.
Petr Mandera, technický ředitel, odpovědný za oblast projektového řízení a profesionálních služeb.
Ondřej Lubovský, obchodní ředitel, odpovědný za marketing, finanční řízení a řízení lidských zdrojů.

Nové divize v EMPIRE
Společnost EMPIRE nastavila svoji vnitřní strukturu v souladu s růstovou strategií a tak jednou z nezbytných podmínek bylo i důsledné oddělení odpovědností za řízení dodávek od řízení rozvoje a profesionalizace svých zdrojů. Další významnou změnou v nové struktuře je rozdělení současné produkce do dvou divizí – Divize projektového řízení a Divize profesionálních služeb. Divize projektového řízení (PMO) vznikla na základě potřeby zajištění kvalitnějších služeb zákazníkům a řídí ji Alena Sládková, nová posila týmu EMPIRE. Divize profesionálních služeb (DPS) je hlavním stavebním kamenem společnosti, neboť zajišťuje odborný růst zaměstnanců a kompletní technologický rozvoj. Řízením DPS je dočasně pověřena Alena Sládková. Stávajícími divizemi pak zůstávají Divize obchodu a marketingu, kterou řídí Ondřej Lubovský, obchodní ředitel, a dále pak Divize finanční, kterou řídí Petr Ježek. Cílem těchto změn je mimo jiné:

Implementace jednotného projektového řízení pro všechny typy projektů vč. interního vývoje,
zavedení jednotné metodiky vývoje dodávaných řešení,
zajištění odborného a profesionálního rozvoje zdrojů pro podporu obchodních aktivit.


Ing. Alena Sládková
Alena Sládková je novou posilou týmu EMPIRE. Povede nově vytvořenou Divizi projektového řízení, kde bude mít na starosti především analýzu potřeb klienta, zajištění kvality realizovaných projektů a úspěšné doručení všech zakázek klientům.
Alena Sládková přišla do EMPIRE ze společnosti ADASTRA, s.r.o, kde postupně pracovala na pozici projektového manažera, ředitele PMO (Project Management Office) a poslední rok na pozici Delivery Directora. Před tím působila tři roky v České pojišťovně a.s. jako Manažer oddělení metodiky řízení projektů. Její první společností však byla PVT, a.s. Praha, kde jedenáct let působila jako Manažer projektů a analytik implementace informačních systémů a konzultace pro různé klienty, např. Český Telecom, Český úřad zeměměřický a katastrální.
Ing. Alena Sládková absolvovala Západočeskou univerzitu v Plzni, fakultu elektrotechnickou v oboru Technická kybernetika. Hovoří anglicky a má základní znalosti ruštiny.