Hlavní navigace

Error Guard 2.5.0

1. 1. 2006

Sdílet

Licence: freeware/shareware, 29,95 USD Domovská stránka: errorguard.com Jak již název napovídá, utilita Error Guar...


Licence: freeware/shareware, 29,95 USD
Domovská stránka: errorguard.com

Jak již název napovídá, utilita Error Guard patří do kategorie ochránců počítače před škodlivými vlivy, které mohou nepříznivě ovlivnit chod počítače, především stabilitu systému a rychlost. Specializuje se na systémové registry, v nichž kontroluje záznamy a označuje určité položky za přímo škodlivé (Critical) nebo rizikové (High Risk). Před spuštěním kontroly lze vybrat až 13 okruhů kontroly a zadat vytvoření zálohy s možností zpětné obnovy. Během detekce zůstane seznam všech okruhů viditelný, což uživateli umožní jednotlivé volby v průběhu procesu zapínat, resp. vypínat. Na konci je uživateli předložen seznam všech chyb, které Error Guard detekoval, s nabídkou jejich opravy. Odstraní škodlivé záznamy v registrech nebo ovladače aplikací, které se nepoužívají, stejně jako programy, které se při spouštění počítače zbytečně načítají. To je užitečná funkce, která citelně přispěje ke zkrácení doby startu systému.
Freewarová verze bohužel provede pouze kontrolu počítače, abyste mohli provádět i opravy, bude muset zaplatit 29,95 USD.

TreeSize Free 1.77

Licence: freeware
Domovská stránka: www.jam-software.com/freeware/index.shtml

I sebevětší pevný disk se jednou zaplní, avšak utilita TreeSize se vám pokusí s uvolněním drahocenného místa na disku pomoci. Po spuštění z kontextové nabídky složky nebo disku vám ukáže velikost této složky včetně jejích podsložek, až na úroveň souboru. Složku můžete rozbalit a uvidíte velikost každé podsložky. Výsledky lze vytisknout.
Freewarová verze zobrazí velikosti složek a souborů přímo u položek (názvů souborů a složek), uspořádaných ve stromové struktuře. Více očekávat nelze. Avšak investujete-li 38 dolarů, obdržíte TreeSize Pro skutečně profesionální úrovně. Údaje o velikostech poskytuje nejen v číselných hodnotách, ale znázorňuje je i graficky sloupcovými a koláčovými grafy, rovněž udává alokované a volné místo, datum posledního přístupu k disku, počet souborů na disku, jméno uživatele, NTFS kompresi, a další. Pomůže vám s úklidem disku: odstraní staré, nepoužívané, velké a dočasné soubory. O své činnosti poskytuje podrobné zprávy, které lze tisknout či exportovat do Excelu, HTML, XML a ASCII. Uložený soubor XML může být porovnán s aktuální verzí větve souborového systému, přičemž TreeSize Pro zobrazí rozdíly, aby bylo vidět, které složky od té doby zvětšily svůj objem. Rozšíří standardního Průzkumníka o sloupec, jenž ukazuje velikost složek. Umožňuje plánovaná skenování disků, multithreading, filtraci skenování (určité složky a soubory), tisk obsahu adresářů včetně ikon, síťovou podporu a mnoho dalšího.5 0705, 0707/OK o

XNeat 2.0.2

Licence: shareware, 24,50 USD
Domovská stránka: xneat.com/index.htm

XNeat 2 je jednoduchá utilita, rozšiřující možnosti oken aplikací v systému Windows XP. Po instalaci se v titulní liště okna každé aplikace objeví tři nová tlačítka hned vedle stávajících pro minimalizaci a maximalizaci. Tlačítko Send To Tray způsobí minimalizaci okna stejně jako standardní tlačítko, jen s tím rozdílem, že místo do střední části hlavního panelu minimalizuje okno mezi tlačítka stále spuštěných programů (tray) v pravé části panelu. Druhé z nových tlačítek, Roll Up/Down, minimalizuje okno na hlavní panel, přesněji řečeno ponechá z okna pouze titulní lištu. S ní můžete myší pohybovat po ploše podle libosti. Třetí tlačítko Always On Top zajistí, že vybrané okno nebude na obrazovce překryto jinými okny. Zcela výjimečnou funkcí je Transparency průhlednost. Ve spojení s tlačítkem Always On Top uvidíte okno aplikace stále zobrazené, ale díky průhlednosti nepřekáží (vhodné např. pro chat). Míra průhlednosti je nastavitelná: klikněte pravým tlačítkem na lištu okna a v místním (kontextovém) menu příkazem Transparency vyberte hodnotu průhlednosti v procentech. Kontextové menu současně obsahuje ekvivalentní příkazy všech tlačítek XNeatu.
Po zaplacení sharewarového poplatku přestanete být obtěžováni vyskakovacím okénkem, které se zobrazí vždy, použijete-li některou z funkcí programu. Navíc obdržíte další šikovnou vlastnost přeskupování ikon stále spuštěných programů v pravé části hlavního panelu metodou drag and drop, což Windows standardně neumožňují.

Autor článku