Hlavní navigace

ESET Smart Security – inteligentní řešení bezpečnosti

15. 2. 2008

Sdílet

Společnost ESET má další významný produkt ve svém portfoliu, který je dostupný již od 1. listopadu 2007. Jedná se o integrované řešení bezpečnosti Smart Security pro domácí i firemní zákazníky. Představíme vám jeho všechny čtyři hlavní součásti.

CS24

ESET Smart Security obsahuje čtyři komponenty – ESET NOD32 Antivirus, ESET NOD32 Antispyware, ESET Personal Firewall a ESET Antispam, které navzájem spolupracují v dokonalé symbióze na bázi pokročilé heuristické technologie ThreatSense a skenovacího jádra ESET NOD32. ESET Smart Security v sobě kombinuje rychlost a preciznost s minimálním zatížením počítačového systému a díky integrovanému ESET NOD32 antiviru zaručuje vysoký stupeň preciznosti při odhalování virových infiltrací a nízké množství falešných poplachů. Navíc má i velmi nízké systémové nároky a zabere jen 40 MB místa na disku.

Licence pro jeden počítač s ročním updatem stojí (bez DPH) 1 249 Kč, s dvouletým updatem je to pak 1 874 Kč. Pro firemní zákazníky bude k dispozici také Smart Security Business Edition, který navíc obsahuje nástroj vzdálené správy ESET Remote Administrator a funkci Mirror pro vytvoření lokálního aktualizačního serveru. Tato verze bude v prodeji v průběhu listopadu 2007.

Navíc všichni držitelé karty ISIC mohou při koupi ESET Smart Security získat slevu 50 %. Stejnou slevu získají také držitelé průkazu TP, ZTP a ZTP/P, zdravotnická zařízení, školy a nestátní neziskové organizace. Slevu 20 % mohou čerpat subjekty veřejné správy. Další informace jsou dostupné na www.esetsmartsecurity.cz nebo na www.eset.cz.

Bližší představení

ESET Smart Security je plně integrované bezpečnostní řešení, nabízející komplexní ochranu, vysokou rychlost skenování a vyznačuje se i nízkými nároky na systém. Skládá se ze čtyř hlavních komponent, existuje ve 32bitové i 64bitové verzi a je kompatibilní se systémy Microsoft Windows Vista/XP/2000/2003. K hlavním výhodám patří komunikace mezi jednotlivými moduly, existence rozhodovacího modulu na vyhodnocování hrozeb, možnost exportu a importu konfigurace, což výrazně zlehčuje instalaci na více počítačích a umožňuje návrat k osvědčeným nastavením a v neposlední řadě nabízí také instalaci bez potřeby restartu počítače. Nová generace skenovacího jádra ThreatSense přináší ochranu před všemi typy hrozeb a také detekci ještě neznámých hrozeb.

Hlavními komponentami ESET Smart Security jsou:

ESET NOD32 Antivirus

Osvědčený antivirový software ve verzi 3.0 s novou generací jádra systému, s vylepšeným systémem léčení, s možností odstraňování infiltrací i bez zásahu uživatele, s menší velikostí update souborů než ve verzi 2.7 a s vylepšenou ochranou aktualizačních souborů před poškozením.

ESET NOD32 Antispyware

Účinný antispyware, který nezpomaluje operační systém a práci uživatele, blokuje přístup k infikovaným souborům, spouští se automaticky se systémem a je optimalizovaný pro Windows Security Center.

ESET Personal Firewall

Tato komponenta má za úkol monitorovat veškerou komunikaci mezi chráněným počítačem a ostatními stanicemi na lokální síti nebo internetu a disponuje filtry příchozí a odchozí komunikace podle předdefinovaných nebo uživatelem definovaných pravidel. Dále podporuje interaktivní nebo automatický mód a integrované skenování souborů do aplikačních protokolů HTTP a POP3.

ESET Antispam

Poslední významnou složkou je spamový filtr, který podporuje různé techniky skenování pošty s využitím Bayesovy analýzy, zkoumání vzorků e-mailových zpráv nebo práci s pravidly příchozí pošty na konkrétním počítači. Dále umožňuje vytváření whitelistů a blacklistů, paralelní kontrolu několika příchozích e-mailů a pracuje s aplikacemi Microsoft Outlook, Outlook Express a Windows Mail.

Všechny tyto komponenty spolu v ESET Smart Security účinně spolupracují a vytvářejí tak bezpečnostní komplex, který zvyšuje efektivitu práce a přináší zcela nové možnosti.

- - Martin Noska