Hlavní navigace

Eset uvádí nový SysInspector

30. 4. 2009

Sdílet

Eset uvolnil novou verzi svého nástroje SysInspector. Kromě vylepšení některých vlastností předcházející verze byla přidána zcela nová funkcionalita – Servisní skript. SysInspector je možné stáhnout zdarma.

Servisní skript umožňuje uživateli zaslat specialistovi technické podpory log přímo z grafického rozhraní SysInspectoru.

 "Tento log je následně analyzován a na základě informace o nalezené infiltraci je vytvořen textový skript, který je ihned zaslán zpět uživateli. Ten si textový skript naimportuje přímo do nástroje Eset SysInspector a zvolí konkrétní infikovaný soubor pro spuštění skriptu," uvedl Martin Jonáš, technický specialista, který lidem pomáhá v rámci projektu Antivirová ambulance bezplatně odstraňovat z počítačů škodlivý software.

SysInspector byl vyvinutý pro účely důkladného prozkoumání operačního systému počítače v případech, kdy je chování počítače nestabilní a způsobuje uživateli problémy. Informace o nainstalovaných ovladačích, programech, síťových připojeních atd. mohou pomoci expertům, ale i laikům, zjistit příčiny podezřelého chování počítače.