Hlavní navigace

Eset uvádí SmartSecuirty 4 - zaměří se na Autorun.Inf

3. 3. 2009

Sdílet

Eset uvádí novou generaci svých bezpečnostních řešení Smart Security 4 a NOD32 Antivirus 4. Obě aplikace jsou postaveny na technologii ThreatSense.

Technologie ThreatSense je určena především pro ochranu před dosud neznámými hrozbami. V nové verzi je podle dodavatele vylepšena, stejně tak byla zvýšena rychlost obou bezpečnostních aplikací, a to jak při běžné práci, tak i při skenování systému. Firewall je nově vybaven samoučící se technologií a podporuje práci s více e-mailovými klienty.

Zdokonaleny mají být možnosti kontroly archivů ZIP, RAR a dalších (uživatel si může nastavit hloubu skenování) stejně jako médií CD/DVD a USB flash. Speciální pozornost je v tomto případě věnována kontrole souboru Autorun.inf, správce také může v celé síti tato média centrálně zakázat. Antivirový systém by nyní měl být zabezpečen tak, aby ho neautorizovaní uživatelé nebo malware nedokázaly snadno vypnout. K rychlé obnově systému je určena funkce SysRescue.

CS24

V Smart Security i NOD32 Antivirus je nyní integrován nástroj proti rootkitům SysInspector, který mj. kontroluje registr Windows. K novinkám patří také podpora kontroly přístupu do sítě Cisco.