Hlavní navigace

Eset uvedl Smart Security 4 a NOD32 Antivirus 4

2. 3. 2009

Sdílet

Aplikace Smart Security 4 a NOD32 Antivirus 4 jsou navrženy k řešení současného problému s nadměrným množstvím škodlivých kódů šířených prostřednictvím internetu a elektronické pošty.

Eset Smart Security 4 a NOD32 Antivirus 4

Společnost Eset představila novou generaci svých bezpečnostních řešení zajišťujících ochranu proti novým hrozbám. Aplikace Smart Security 4 a NOD32 Antivirus 4 jsou postaveny na vylepšené a prověřené technologii ThreatSense.

Klíčové vlastnosti nové generace produktů Eset dle výrobce:

Ochrana před neznámými hrozbami – technologie ThreatSense zajišťuje účinnější ochranu před novými útoky


Navrženo pro rychlost – Řešení společnosti Eset jsou rychlá a zajišťují vysoký výkon skenování systému


Systémová nenáročnost – antivirová řešení ESET využívají pouze 36-40 MB systémové paměti. Uživatelé notebooků uvítají nový automatický režim úspory energie při provozu na baterie


Snadná ovladatelnost – nová generace produktů Eset je uživatelsky přívětivá – intuitivní rozhraní, minimální použití výstrah, samoučící se brána firewall

 

 

Nové funkce Smart Security 4 a NOD32 Antivirus 4

Pokročilá kontrola archivů

Nyní je k dispozici možnost plně si přizpůsobit hloubkové skenování archivovaných souborů, které jsou uloženy ve formátech .RAR, .ZIP a dalších. Rozsáhlé možnosti nastavení umožňují pokročilým uživatelům určit hloubku skenování, maximální dobu kontroly a velikost skenovaných archívů.


Kontrola výměnných médií - Removable Media Access Control

Kontrola bezpečnosti přenosných paměťových médií jako jsou USB klíčenky a disky CD poskytuje nyní všem zákazníkům ochranu dříve dostupnou jen podnikům. Toto vylepšení umožňuje administrátorům povolit nebo blokovat připojení výměnných médií. Pokud jsou tyto paměťové nosiče povoleny, dochází ke kontrole potenciálně nebezpečných souborů jako je AUTORUN.INF.

SelfDefense

Vylepšená technologie sebeobrany – Software Eseuu obsahuje vylepšenou obranu proti vypnutí antivirového systému malwarem nebo neautorizovanými uživateli mimo jiné díky omezení změn procesů Esetu a zaznamenávání vstupů autorizovaných uživatelů.

Eset SysRescue

SysRescue umožňuje uživatelům mnohem rychleji diagnostikovat a obnovit napadené systémy. Klient si vytvoří své vlastní záchranné CD, které může být použito pro vyčištění a obnovení systému napadeného malwarem, aniž by přitom došlo k přepsání celého systému.

ESET SysInspector

SysInspector je zcela nově integrován v obou aplikacích. Jedná se o diagnostický nástroj, který dokáže rychle odhalit skryté/potenciálně nebezpečné rootkity bez nutnosti spuštění komplexního antivirového skenování. Tento nástroj dokáže také odhalit skryté změny v operačním systému, internetovém prohlížeči, registru nebo aplikacích. Výsledky skenování jsou kategorizovány a mohou tak být přezkoumány IT odborníky, díky čemuž se zrychluje analýza a odstranění malwaru.

Přívětivé uživatelské rozhraní

Mezi mnohá vylepšení patří například deaktivace upozornění během full-screen režimu při prezentacích, hraní her nebo sledování videa a nové uživatelské rozhraní bez grafiky, které umožňuje handicapovaným a zrakově postiženým uživatelům jednoduše používat software s využitím aplikací screen readers (odečítačů obrazovky) a dalších nápomocných technologií.

Šifrovaná komunikace

Vyvinuta pro systémy Windows XP a Windows Vista k prohledávání protokolů HTTP a POP3, zda neobsahují škodlivé kódy. Součástí je i tzv. „režim učení“ pro nejmodernější bránu firewall, který zajišťuje vyšší úroveň ochrany.
Mezi dalšími vylepšeními naleznete například podporu více e-mailových klientů, včetně aplikací Windows Mail, Windows Live Mail a Mozilla Thunderbird, chytrou optimalizaci (funkce umožňující zvýšit rychlost prohledávání) nebo podporu kontroly přístupu do sítě Cisco.

 

Varianty antivirových produktů Eset


Smart Security 4 – obsahuje moduly Antivirus, Antispyware, Personal Firewall a Antispam.

Smart Security 4 Business Edition navíc obsahuje Remote Administrator 3 a funkci Mirror pro  aktualizace pracovních stanic v rozsáhlých podnikových sítích.

NOD32 Antivirus 4 obsahuje moduly Antivirus a Antispyware.

NOD32 Antivirus 4 Business Edition navíc obsahuje Remote Administrator 3 a funkci Mirror pro  aktualizace pracovních stanic v rozsáhlých podnikových sítích.

 

Cenové informace získáte na adrese www.eset.cz

Byl pro vás článek přínosný?