Hlavní navigace

Esprimo nabízí jednodušší správu a vyšší zabezpečení

5. 10. 2006

Sdílet

Profesionální počítače řady Esprimo od Fujitsu Siemens Computers, které nabízejí nejnovější technologii Intel vPro přicházejí na trh ve dvou provedeních.

CS24

Profesionální počítače řady Esprimo od Fujitsu Siemens Computers, které nabízejí nejnovější technologii Intel vPro přicházejí na trh ve dvou provedeních.



Esprimo E (větší obrázek).


Jednak tu je malý desktop E5916 a jednak mikrověž P5916. Oba počítače se vyrábějí v Augsburku, pořídíte je za ceny kolem 24.000 Kč (okolo 20.000 Kč bez DPH) a obsahují i několik speciálních funkcí vylepšujících správu systému, zabezpečení a využití energie. V kombinaci s technologií Intel vPro dovoluje například řešení pro správu DeskView aktualizovat software i při vypnutém počítači, zjednodušuje se správa zásob, majetku i softwarových záplat. Skutečnost, že k odstranění chyb již není nutný zásah správce přímo v místě potíží, znamená výrazně nižší požadavky na čas a další prostředky.


Esprimo P 5x1x (větší obrázek).


Rychlá a efektivní instalace ovladačů je však jen jednou z výhod. Se zvlášť vyvinutým zajištěním lze podle FSC veškeré systémy během fáze jejich zavádění aktivovat pomocí jediného hesla. Aplikace DeskView Load zároveň zkracuje čas potřebný k počáteční instalaci zhruba na pětinu, SmartCase, zase nabízí přímočarý přístup k prevenci neautorizovaného přístupu k citlivým datům. Veškerá hesla se pak ukládají na paměťovou kartu SmartCard, která je tak jediným „klíčem“ k počítači.

Parametry

  • čipová sada iQ965 s technologií Intel vPro
  • procesor Intel Core 2 Duo
  • 3, resp. 6 pozic pro mechaniky (včetně DVD±RW)
  • připraveny pro operační systém Microsoft Windows Vista
  • patentovaná spínaná zásuvka
  • čtyři pozice pro rozšiřující karty – 2x PCI, 1x PCI Express, 1x PCI Express x16

Foto: FSC

- - Bohumil Herwig, IDG on-line