Hlavní navigace

Evolution R-1 mini projektor s baterií a pamětí

20. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Evolution R-1 je „piko“ projektor firmy Beambox, který je možné díky paměti a baterii používat samostatně bez externího napájení či připojení na počítač.

Piko (mini) projektory jsou malé kapesní projektory velikosti mobilního mobilního telefonu se schopností promítat v tmavé místnosti rozumně čitelný obraz s úhlopříčce přibližně 1 až 2 metry.

Novinka firmy Beambox kapesní projektor Evolution R-1 nabízí více než to, obraz až s úhlopříčkou 2,5 metru (doufejme, že to nejsou jen plané silby výrobce). LED lampa by měla vydržet 30000 hodin provozu, což je rozhodně více, než samotná morální životnosti projektoru. LCoS obrazový čip promítá ve VGA rozlišení 640x480 bodů, maximální jas je 30 lumenů a statický kontrast 200:1. To není v porovnání se stolními projektory nějak oslnivé, ale to více než vyrovnávají jiné přednosti projektoru.

Tou je hlavně malá velikost a integrovaná paměť a baterie, díky čemuž je projektor možné využívat skutečně samostatně bez připojení připraven k počítači a bez nutnosti externí napájení. Výdrž by měla být 90 minut promítání, což na běžnou prezentaci stačí.

1GB paměť pojme spoustu snímků i hodně videa, zvlášť, pokud fotografie předem upravíte do VGA rozlišení. Kapacitu lze dále rozšířit díky slotu na microSD karty. 

Příjemný je i 1W integrovaný reproduktor. Žádní Hi-Fi audio to není, nicméně základní účel to splní.

V prodeji se projektor objeví 1.dubna (skutečně to není aprílový žert) za 260 liber (~7500 korun, 280 euro). Beambox je britská firma, takže dostupnost v Evropě nebude problém. Vybrat si můžete ze čtyř barev - černé, červené, stříbrné a bílé.

 

Evolution R-1

CS24

Evolution R-1

Evolution R-1