Hlavní navigace

Evolve GX600

1. 6. 2008

Sdílet

Když máte dvě karty Možná také žijete ve věčném otroctví dvou mobilních telefonů – jeden služební, dru...


Když máte dvě karty


Možná také žijete ve věčném otroctví dvou mobilních telefonů – jeden služební, druhý soukromý. Dvě zařízení, která musíte stále hlídat a přenášet. Již delší dobu jsou sice k dispozici speciální baterie na více SIM karet, kdy mezi nimi přepínáte pomocí vypnutí telefonu, to ale není příliš praktické. Konečně se po několika letech od dob telefonů značky Benefon opět objevuje přístroj, který umí pracovat se dvěma SIM kartami najednou a na první pohled nevypadá příliš lacině.
Jak jsme se již zmínili, design telefonu není vůbec špatný a trochu připomíná některé modely Nokie. Velkou pochvalu zaslouží 2,6" velký barevný displej, nabízející velmi jemné rozlišení. Co nás u tohoto typu telefonu ovšem překvapilo: jedná se o displej dotykový, takže práci s ním si můžete urychlit i takto (stylus je schovaný v těle GX600).
Samotné ovládání (rozhraní telefonu je kompletně lokalizované) je poměrně typické. Pod displejem nechybí čtyřsměrná navigační klávesa s potvrzovací funkcí, která je na náš vkus poněkud tužší. Alfanumerické klávesy mají velmi dobrý zdvih a dobře se na nich píše. Nechybí klávesa C (pro mazání a zpět) a netradičně dvě zelené klávesy označené 1 a 2 pro zvednutí telefonu a volání. Ano, tušíte správně, čísla odpovídají vloženým kartám. Pokud chcete volat z první, ťuknete na telefon s číslem 1, a opačně. To je praktické – není potřeba složitě procházet menu. Stejně tak v případě příchozího hovoru či SMS zobrazuje telefon SIM, které se dotyčná operace týká. Zde máme jedinou výtku: stále jsou totiž karty označeny SIM 1 a 2. Uživatelsky příjemnější by jistě byla možnost je např. pojmenovat.
Ve spodní části telefonu je umístěn slot pro TrashFlash (microSD) kartu, v základním balení najdete jednu 1GB. Nechybí ani foťáček nebo možnost přehrávat MP3/MP4 soubory z vložené paměťové karty. Po stránce dat telefon nabízí nutný základ v podání GPRS, které najde využití s WAPem a MMS zprávami. Pokud vás nebaví nošení dvou mobilních telefonů, Evolve GX600 je jediný telefon s dotykovým displejem u nás na trhu, který tento problém řeší. Navíc je dostupný za vcelku přijatelnou cenu, uvážíme-li, že v balení naleznete dvě 1 500mAH baterie a zmíněnou 1GB paměťovou kartu. 8 0313/ZAJ o

Evolve GX600

GSM 900/1 800/1 900, TFT displej 2,6" QVGA (240 × 320 bodů), SMS/MMS/GPRS/WAP, Bluetooth, MP3/
/MP4 přehrávač, baterie 1 500 mAH (v balení dvě), 1 GB microSD karta
? práce se dvěma SIM, dotykový displej, dvě baterie v ceně
? chybí podpora přenosu rychlých dat
Cena vč. DPH: 6 134?Kč Poskytl: Abacus electric, www.abacus.cz

Autor článku