Hlavní navigace

Evolve Solaris: surfujte z křesla v obýváku

24. 6. 2011

Sdílet

 Autor:
Téměř všechny modely posledních televizorů již dnes nabízejí přístup k internetu, přehrávání videí z Youtube nebo zobrazování příspěvků sítě Twittter. Společnost Evolve včera představila domácí mediacentrum Solaris, jež má za cíl velkou měrou rozšířit možnosti využití televizoru jako komunikačního prostředku.

Po připojení téhle nenápadné malé černé krabičky se z vašeho televizoru stane de facto multimediální stolní počítač. Evolve Solaris využívá systému Android, díky němuž budete moci prostřednictvím bezdrátové klávesnice a myši prohlížet internetové stránky v prohlížeči Google Chrome, psát emaily, sledovat oblíbené sociální sítě a ještě mnohem více. Solaris podporuje přehrávání multimediálního obsahu ve Full HD (1081p) rozlišení, až 14 různých formátů a kodeků video formátů, zvukové soubory, fotografie a další. K síti je možno se připojit díky 1GB LAN síťové kartě nebo přes volitelný Wi-Fi USB dongle. Na zadní straně přístroje najdeme kromě dvou standardních USB 2.0 také jeden USB 3.0 port s přenosovou rychlostí až 5Gbit za vteřinu, HDMI a stereo výstup a konektor LAN pro spojení se sítí.

Evolve Solaris bude k dispozici v průběhu měsíce července a to ve třech provedeních. Nejlevnější varianta bez interního pevného disku je v nabídce za 2550Kč. Na výběr jsou také verze s 1 a 2TB pevným diskem za cenu 4153 a 4609Kč.

Kompletní specifikace je k dispozici na internetových stránkách výrobce www.evolve.cz

CS24

 

evolve solaris