Hlavní navigace

Exkluzivní RTS Under Siege pro PS3

3. 2. 2009

Sdílet

Na konzolích nepříliš populární RTS žánr rozšíří počin Under Siege, v tuto chvíli exkluzivně cílený na PS3. Mezi jeho klíčové featury má přitom patřit uživatelský obsah a multiplayer.

Klasickým real-time strategiím na současných konzolích pšenka příliš nekvete. Situaci se pokusí změnit ambiciózní portugalský tým SEED Studios, který pro PS3 chystá (aspoň zatím) exkluzivní RTS s názvem Under Siege. Rozpaky sice vyvstávají nad jejich případnými zkušenostmi s žánrem, protože nic podobně ambiciózního za sebou ještě nemají (Sudoku for Kids pro DS a PC či Aquatic Tales pro DS), ale snad se jim zadaří.

Zadaří v eventuálně přitažlivé prezentaci originálního herního světa s unikátní hratelností a ovládáním maximálně uzpůsobeným interfacu PS3. Tvůrci sem navíc chtějí implementovat řadu multiplayerových a také komunitních funkcí s dalším důrazem na možnost vytváření herního obsahu samotnými uživateli. Under Siege je zatím v pre-alpha stádiu, nicméně první, oficiálně vypuštěné obrázky vyhlížejí opravdu sympaticky. V příchozích měsících se tahle RTS odhalí veřejnosti o poznání více, takže budeme chytřejší.

Zdroj: PSU