Hlavní navigace

Externí pevné disky Verbatim

18. 9. 2008

Sdílet

Společnost Verbatim uvádí na náš trh externí pevné disky v 3,5“ formátu. Jejich přednsotí je kapacita 500 GB nebo 1 000 GB a připojení k počítači pomocí USB nebo moderního eSATA rozhraní.

Nové modely externích pevných disků Verbatim nabízejí uživateli jednak zvýšení kapacity na 500 GB a 1 TB, jednak jsou vybavené konektory USB a eSATA. Díky těmto rozhraním lze externí pevné disky připojik prakticky k jakémukoliv počítači, neboť všechny moderní PC jsou vybavené konektorem USB, ty nejnovější pak i moderním rozhraním eSATA, které dokáže přenášet data rychlostí až 3 Gb/s. Po připojení k eSATA se tak stane z externího disku plnohodnotné zařízení se stejnou rychlostí, jako by byl pevný disk instalován uvnitř vašeho PC.


Hmotnost externích pevných disků Verbatim je pod jeden kilogram, jsou zároveň vybaveny chlazením zajišťující nižší teplotu disků. Společnost Verbatim na tyto externí disky poskytuje záruku 2 roky, koncová cena by se měla pohybovat na hranici 3 000 Kč za 500 GB variantu a 4 800 Kč za 1 TB varinatu. Obě dvě varianty by měly být na našem trhu k dispozici v průběhu října 2008.

- - Petr Matuška

Byl pro vás článek přínosný?