Hlavní navigace

Sága Fallout pokračuje - New Vegas ohlášeno

23. 4. 2009

Sdílet

Společnost Bethesda zcela překvapivě oznámila další díl slavné ságy Fallout. Bude umístěn do Las Vegas a pracují na něm autoři Star Wars: Kotor 2.

Nejnovějším přírůstkem do světa Falloutu se má stát titul Fallout: New Vegas, který představil majitel práv na značku, společnost Bethesda. Ta vyrobila třetí díl i trojici datadisků The Pitt, Anchorage a Broken Steel. Nicméně Fallout: New  Vegas nebude vznikat přímo u Bethesdy, ale byl svěřen do vývoje ve známém studiu Obsidian Entertainment. Jeho zaměstnanci RPG opravdu rozumí.

Ostatně, přivedli na svět takové tituly jako Neverwinter Nights 2 nebo Star Wars: Knights of the Old Republic a momentálně pracují na špionážním RPG Alpha Protocol. Kromě toho to byl právě Obsidian, kdo vyvíjel RPG na motivy známé ságy Vetřelec, dokud ho společnost SEGA nepozastavila. Fallout: Las Vegas je tedy v dobrých rukou.

Fallout: New Vegas nebude pokračováním třetího dílu, čemuž napovídá také absentující číslovka. Zároveň ale nepůjde ani o jiný žánr, jak někteří odborníci spekulovali. Bude to stále staré dobré postapokalyptické RPG, akorát umístěné do zničeného Las Vegas. Příběh tak bude nejspíše paralelní k třetímu dílu.

Přímo ve studiu Bethesda ale už pravděpodobně probíhá vývoj regulérního čtvrtého dílu, o kterém producent Pete Hines mluví jako o jistotě. Dodejme, že Bethesda získala značku Fallout od krachujícího Interplaye, a nyní ji hodlá maximálně využít. 

Vztahy s Interplayem ale mají další dohru. Bethesda se s ním dohodla, že i když odprodal značku, smí pracovat na masivně multiplayerové hře Fallout Online. Její vývoj už se skutečně rozběhl, ovšem Interplay podle všeho nesplnil podmínku, že do dubna musí sehnat třicet milionů potřebných na regulérní vývoj. 

Bethesda nyní zvažuje, že Interplayi odebere licenci, ovšem zatím žádné právní kroky nepodnika. V úvahu připadá i to, že nakonec poskytne finance sama a MMORPG Fallout bude patřít jen a jen jí. Dá se totiž očekávat, že to bude skutečná komerční pecka, která by mohla konkurovat i World of Warcraft.

CS24

Zdroj: Gamespot, Gamestar.de, IGN