Hlavní navigace

Fallout Online skutečně ve vývoji!

5. 4. 2009

Sdílet

Zdá se to být neuvěřitelné, ale dlouho vyhlížená onlinovka ze světa Fallout je skutečně ve vývoji. Interplay ji předal dalšímu studiu!

Dlouhou dobu se zdálo, že je to pouhá chiméra, kterou se někdejší vlastník práv na značku Fallout - společnost Interplay - neustále ohání. Údajně už několik let připravuje onlinovku z univerza Falloutu, což si vymínila ještě předtím než práva na značku prodala společnosti Bethesda, jež stojí za regulérním třetím dílem. Jenže Interplay už roky žádnou hru nevydal a jeho finanční situace je značně nejistá.

Přesto však vývoj Fallout Online postoupil do další fáze, když úspěšně překonal tu předprodukční. Interplay oznámil, že hru svěřil do rukou nepříliš známého bulharského vývojářského týmu Masthead Studios. To už v současnosti vyvíjí postapokalyptickou realtime strategii Earthrise. Možná i proto si ho Interplay vybral pro tvorbu podobně tematicky založeného Falloutu. Nebo chtěl jen prostě ušetřit. Faktem je, že Masthead Studios chtějí některé elementy z Earthrise využít i ve Fallout Online projektu.

Onlinový Fallout byl dosud vyvíjen pod kódovým označením V13, ale málokdo věřil, že skutečně existuje. Designér Interplaye Herve Caen však tvrdí, že základní design už je hotov a že na něm pracoval jak Interplay, tak lidi z Masthead Studios. Podle všeho už je zajištěno také finanční krytí, takže Fallout Online by jednou skutečně mohl vyjít.

CS24

Zatím nebylo oznámeno žádné datum vydání. Ale je pravdou, že pokud by se hra povedla, šlo by o silného hráče v segmentu MMO titulů, jemuž vládne World of Warcraft. Fallout je přitom podobně silnou značkou, tak by mohl kartami trochu zamíchat. Ale to už opravdu sníme, protože dokončení je - zdá se - ještě hodně daleko.

Zdroj: Gamestar.de