Hlavní navigace

FIFA Street 3

1. 12. 2008

Sdílet

Obdivujete technické parádičky fotbalových borců, jako je Ronaldinho, Crouch nebo Kaká? A přitom máte stejně jak...


Obdivujete technické parádičky fotbalových borců, jako je Ronaldinho, Crouch nebo Kaká?

A přitom máte stejně jako redaktoři PC Worldu (poznámka redakce: jak kteří :-) obě nohy levé? Pak vám zbývá jen fandit na stadionu, koukat na televizi nebo si zahrát nějaký ten virtuální fotbálek. Ale ruku na srdce, i když jsou známé série FIFA a Pro Evolution Soccer hodně dobrými tituly, akčněji založeným hráčům mohou připadat občas trochu nudné a pomalé. Řešením je streetový ťukes „4+1“ ze série FIFA Street, jejíž třetí díl právě vychází pro next-
-gen konzoly. Rozhodně bychom ho neoznačili za fotbalovou simulaci – jde prostě o fotbalovou arkádu, která si s realističností příliš hlavu neláme a přináší hlavně solidní a rychlou zábavu.
Už grafické zpracování je hodně odlehčené. Známé borce, jako je třeba Rooney, Balak či Gattuso, zaručeně poznáte, rozhodně ale nejde o ultrarealistické ztvárnění, spíše o cell-shadovou grafiku s nádechem komiksu a karikatury. A vůbec to není na škodu. FIFA Street nabízí několik herních režimů včetně multiplayeru a také (relativně neoriginální) kariéry, kdy musíte porazit vybrané soupeře a plnit speciální úkoly. Hraje se samozřejmě na ulici, ale také na heliportu a podobných netradičních místech. Ovládání je řešeno podobně jako v sérii FIFA, i když některé akce chybějí (třeba nahrávka do běhu – ta by ani na malém hřišti neměla smysl), jiné naopak přibyly, například finta s balónem naraženým o zeď a různé driblérské triky. Hraje se nejen na góly, ale také na krásu; za každý povedený trik se zvyšuje speciální ukazatel, po jehož naplnění lze spustit tzv. gamebreaker, který krátkodobě zvýší schopnosti vašich fotbalistů.
Umělá inteligence spoluhráčů i soupeřů je solidní (snad jen obrana by mohla být lepší), hratelnost je také dobrá – alespoň zpočátku. Později se může při hře proti počítači dostavit lehčí stereotyp, jelikož malý pouliční fotbal prostě nenabízí takovou hloubku a rozmanitost, jako jeho velký bratr hraný na zeleném pažitu. Pro ukrácení volných chvil je ale tento svižný fotbal docela fajn, jen od něj nesmíte očekávat realistický sportovní zážitek.


Frontlines: Fuel of War

Nabídka herních vydavatelů začíná být pestrá a ne všechny zajímavé tituly se vejdou na naše stránky určené pro recenze. V následujícím přehledu dalších her najdete pokračování oblíbených strategií, zajímavou akci i adventuru na motivy populárního seriálu.
Nová akční záležitost zavede hráče do blízké budoucnosti, kdy se spolu do křížku pouští Západní koalice a Aliance rudé hvězdy. Nepříliš originální zápletka nijak nesnižuje kvalitu akce, která je zaměřena zejména (ale nikoliv pouze) na multiplayer.

Vydavatel: THQ
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 999–1 899?Kč
Platformy: PC, X360, PS3
www.frontlineswar.com

Assassin's Creed

Úspěšná simulace středověkého vraha potěšila na podzim majitele next-gen konzolí, a nyní přichází na PC (s kompletní českou lokalizací). Autoři přidali něco bonusového obsahu a také vychytali některé chyby, a navíc se jim povedla konverze konzolového ovládání.

Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: Cenega Czech
Cena: 1 199?Kč
Platformy: PC (a již dříve X360, PS3)
www.assassinscreed.uk.ubi.com/experience

Commandand Conquer 3: Tiberium Wars

Legendární série Command and Conquer pokračuje. Kane´s Wrath je datadiskem k aktuálnímu dílu Tiberium Wars, není samostatně spustitelný. Samozřejmě přináší nové bitvy, jednotky, budovy a upgrady. A také další informace o padouchovi Kanovi.

Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: Electronic Arts ČR
Cena: 899–1 599 ?Kč
Platformy: PC, X360
www.commandandconquer.com

LOST: The Videogame

Akční adventura z prostředí tajuplného ostrova sice nepatří mezi špičkové tituly, ale fanoušci seriálu Ztraceni vysílaného i u nás si některé momenty určitě užijí. Čekají na ně rébusy, logické hádanky, rozhovory i boje.

Vydavatel: Ubisoft
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 999?–1 299 Kč
Platformy: PC, X360, PS3
www.us.ubi.com

Warhammer 40.000 Dawn of War: Soulstorm

Povedená realtimová strategie z prostředí Warhammer 40.000, ve kterém jde ruku v ruce technologie a starobylá magie, pokračuje dalším dílem. Datadisk Soulstorm je samostatně spustitelný a přináší nové rasy, bitvy i herní režimy.

Vydavatel: THQ
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 599?Kč
Platformy: PC
www.dawnofgame.com

Byl pro vás článek přínosný?