Hlavní navigace

Fish Fillets II

31. 5. 2007

Sdílet

Pokud máte mozkové závity zatuchlé od věčného hraní bezduchých stříleček, máme pro vás tip na skvělou českou logickou hru. A nebojte se, nepůjde o výlov kaprů z českých rybníků.

Pokud máte mozkové závity zatuchlé od věčného hraní bezduchých stříleček, máme pro vás tip na skvělou logickou hru.



Logická hra Fish Fillets patří do zlatého fondu logických her. A neříkáme to jen proto, že se jedná o počin českých chasníků z Altar interactive! Tahle výtečná gameska z roku 1998 se právě nyní dočkala svého pokračování. Titul Fish Fillets II opět nabízí pořádnou porci logického přemýšlení, která je navíc okořeněna příjemným zpestřením v podobě vtipného příběhu. Opět se setkáváme se dvěma rybími agenty FDTO (Fakt děsně tajná organizace), kteří stojí před nelehkým úkolem. Musí totiž vypátrat příčinu záhadných zmizení některých obyvatel oceánu, mimo jiné mladšího bratra slavné rapové hvězdy Šéfa Kraba. Jak se zdá, za všemi problémy stojí neblaze proslulý rybář Jack Vytahovač...



Hlavní princip hry zůstal od prvního dílu nezměněn; jde v podstatě o promyšlenou manipulaci s předměty v daném levelu tak, abyste si uvolnili cestu pro oba agenty a mohli danou místnost opustit. Kromě dvou hlavních hrdinů se v některých misích přidávají do party i další pomocníci, třeba mořský koník nebo krab Virgil (zprvu pohřešovaný bratr Šéfa Kraba). Oproti prvnímu dílu je škála akcí i předmětů bohatší, přibyly i nové funkce, jako třeba možnost vracet jednotlivé kroky, což se leckdy hodí. Hra je místy dost těžká, skoro by se chtělo až říci, že to s některými levely autoři trochu přehnali.



Design jednotlivých úrovní je skvělý a hra opět prověří vaše logické myšlení; kromě toho je vyvedena v opravdu roztomilé grafice a opepřena povedenými vtipy. Díky tuzemskému původu si samozřejmě zahrajete kompletně v češtině, včetně nadabování, i když to občas není tak kvalitní, jak bychom chtěli. Každopádně Fish Fillets II vřele doporučujeme nejen skalním příznivcům logických her.



Jiří Sládek (autor je manažerem magazínů portálu Centrum.cz)

CS24



Hodnocení: 8,4
Výrobce: Altar Interactive
Vydavatel: Idea Games
Distributor pro ČR: Idea Games
Lokalizace: kompletní
Cena: 599 Kč
Multiplayer: ne



Hru si můžete zakoupit na serveru Hry.sw.cz za cenu 681Kč s DPH.