Hlavní navigace

Fitbit představuje Flex 2 a Charge 2

16. 9. 2016

Sdílet

 Autor: Fitbit
Design, vodotěsnost i funkce jako dechová cvičení či zhodnocení kondice podle VO2max, ocení nejen sportovci, ale také lidé kteří se starají o své zdraví

Fitbit představuje nové náramky Fitbit Charge 2 a Fitbit Flex 2. Fitbit Charge 2 dokáže s funkcí Smart Track automaticky rozpoznat různé druhy sportů, zobrazí notifikace z připojeného smartphonu a provede uživatele dechovým cvičením s ohledem na jeho momentální tepovou frekvenci. Mezi dalšími funkcemi je také vylepšená funkce PurePulse, která kontroluje tep v průběhu celého dne. Fitbit Charge 2 tak může pomoci při sledování celkové kondice, ale také odhalit závažná onemocnění. Novinkou je i schopnost zhodnotit maximální využití kyslíku, které je dalším důležitým ukazatelem kondice. Zákazníci se mohou těšit i na větší displej. Fitbit Charge 2 tak nahradí klasické hodinky a díky vyměnitelným páskům jsou vhodné i do společnosti.

Inovace se nevyhnuly ani náramku Fitbit Flex 2. Jeho rozměry se zmenšily a stal se nejmenším zařízením v nabídce společnosti, které ale stále dokáže sledovat spánek, sportovní aktivitu a dokonce i upozornit na nevyřízené notifikace z telefonu. Flex 2 se nezastaví ani před plaváním, a tak dovoluje monitorovat téměř jakýkoliv sport. Mezi příslušenstvím se nyní nenachází nejen klasické sportovní náramky, ale také kovový náramek a přívěsek, se kterým se Fitbit Flex 2 změní v elegantní šperk.

Fitbit

Fitbit Charge 2 přináší inovace, které posouvají monitoring aktivity ještě dál. Jeho výdrž narostla na 5 dní nepřetržitého sledování aktivity a spánku. Díky funkci Smart Track je teď vše mnohem jednodušší. Náramek sám rozpozná, zda uživatel spí, jde z práce nebo se pustil do sportování. Také rozezná, o který z oblíbených sportů se jedná a uživatel tak nepřijde o data ani ve chvíli, kdy zapomene spustit sledování aktivity. Na velkém displeji se při cvičení objeví vybrané informace k aktuálnímu tréninku, a tak má uživatel pod kontrolou vše včetně aktuální tepové frekvence důležité pro optimální výsledky. Sympatickým bonusem je také využití propojení s GPS mobilního telefonu. Tu Fitbit Charge 2 využije pro záznam trasy, převýšení a další detaily, kterými zpřesní svá měření a dá uživateli ještě lepší přehled o jeho pokrocích. Samozřejmostí jsou pak upozornění na dlouhá období neaktivity.

Fitbit Charge 2 uživatel ocení i ve chvílích odpočinku, kdy ho dokáže provést relaxačním dechovým cvičením, které upravuje v závislosti na jeho aktuální tepové frekvenci.

Náramek zastane také funkci hodinek s mnoha různými ciferníky a informuje o SMS, hovorech i upomínkách z kalendáře, aniž by bylo třeba sáhnout po telefonu. Fitbit Charge 2 může být výrazným sportovním doplňkem, ale nové kožené pásky s kovovým rámečkem, jejichž výměnu zvládne každý za pár vteřin, jej posouvají na úroveň módních minimalistických hodinek.

Nový Fitbit Flex 2 přichází s výrazným zeštíhlením, jeho tělo je o 30 % menší a lze jej snadno vyjmout ze samotného náramku. Není tak problém používat pro každou příležitost ten nejvhodnější, pro intenzivní trénink jeden z barevných elastomerových náramků a do společnosti zase ručně leštěný náramek, nebo přívěsek z nerezové oceli, který je kromě stříbrné varianty k dispozici i v provedení s 22karátovým zlacením. 

Zanedbána nebyla ani funkční výbava. Nový sporttracker je vodotěsný až do hloubky 50 metrů, takže dokáže sledovat nejen sportovní aktivity na suchu, ale i plavání, třeba i v oceánu. Zaznamenána budou tempa, počet bazénů, ale také trvání aktivity a spálené kalorie. Přítomna je i funkce Smart Track, díky které náramek sám rozpozná běh, chůzi, jízdu na kole, eliptickém trenažeru, aerobik a nyní i plavání. A pro silnější motivaci je náramek vybaven sadou barevných LED diod, která informuje o pokroku při plnění denního cíle a v případě dlouhých období neaktivity upozorní, že by bylo dobré se trochu protáhnout.

CS24

Dostupnost a cena

Fitbit Charge 2 bude dostupný za cenu od 4 290 Kč a Fitbit Flex 2 mohou zákazníci koupit již od 2 690 Kč.