Hlavní navigace

Flash fashion

12. 1. 2009

Sdílet

V obchodech dnes naleznete velmi pestrý výběr USB flash disků, neboli USB klíčenek, někdy taky "flashek". Ale znáte to – čím více zboží je na výběr, tím hůře se hledá to, co právě chceme. A nejinak je tomu i s nabídkou flashek.

Ty už jsou dnes pro nás pomalu takovou samozřejmostí, jako hodinky nebo mobilní telefon. Liší se různou kapacitou, cenou, ale také provedením. V naší rubrice Pro ženy jsme se rozhodli usnadnit vám hledání a nabízíme vám tipy na několik zajímavých kousků, pyšnících se vzhledem v různých stylech, vždy však vkusných. Protože to, co s sebou nosíte každý den, stává se doplňkem - a není pochyb, že ty by měly být sladěny s naším zevnějškem. Pamatujte však vždy také na použití – nejlépe se manipuluje s disky v základních, útlých tvarech. Ne vždy je totiž USB zdířka na počítači ideálně přístupná, a tak v praktičnosti vítězí ty nejdrobnější flashky.

 

Prestigio Leather Data Flash

prestigio leatherPrestigio dnes již patří mezi etablované výrobce elektroniky. Co by vám nemělo uniknout, je designová série Leather Data Flash – vnější část disků je z kůže, která jakožto materiál dává designérům velký prostor pro experimenty. Existuje totiž nepřeberné množství barev, textur a povrchových úprav tohoto tradičního materiálu a jeho kvalita je prověřená historií. Tvar je přesně takový, jaký by měl pro pohodlnou manipulaci být, když vám klíčenka upadne na zem, nic se jí nestane. Samozřejmostí je očko k připnutí na klíče nebo kabelku. Jsou k dostání  například na www.alza.cz, za kapacitu 8GB zaplatíte necelých 1300 Kč.

TIP: Jedním takovým flash diskem v  provedení z černé kůže zajisté neurazíte ani svoji drahou pánskou polovičku.

 

 

Lady Attaché

lady attachePokud fandíte ornamentálnímu designu, určitě vás zaujme tento flash disk od newyorského výrobce PNY Technologies - i na jeho provedení, tvaru a materiálu jsou vidět bohaté zkušenosti. Jeden z manažerů společnosti, Laure Lapègue, jej okomentoval: „Naše maloobchodní zkušenosti nám říkají, že se ženy při nákupu techniky rozhodují podle designu, tvaru, kapacity a samozřejmě ceny. Staré tvrzení, že si ženy s technikou nerozumí je již dnes přežitkem, naopak oceňují výrobky, které přitahují pozornost, ale zároveň ladí s jejich stylem a v neposlední řadě spolehlivě fungují. K dostání je 2 a 4GB verze, například na www.argos.co.uk vás přijde tento malý klenot s 4GB paměti na necelých 15 liber.  

 

 

 

 

 

 

CS24

USB Jewel Bracelet Thumb Drive

brando jewelJedním z nejzajímavějších výrobců USB udělátek je značka Brando. Flash disky a jiné USB výrobky, které naleznete na jejich e-shopu www.usb.brando.com jsou detailně propracované a spousta recenzí uživatelů mluví ve prospěch jejich kvality. Vaší pozornosti by rozhodně neměl ujít tento náramek. Jedná se o nefalšovanou bižuterii – šperk ve stříbrné či zlaté barvě, který skrývá 8 GB paměti. Avšak nutno dodat, že se jedná o jeden z méně praktických typů. I tak je ale jisté, že zvyknete-li si jej nosit jako doplněk, budete mít svá data vždy po ruce - a to doslova. Cena je 35$.