Hlavní navigace

Flash Media: server pro ochranu obsahu a bezpečnou distribuci videa

25. 3. 2008

Sdílet

Majitelé obsahu mohou použít software k zašifrování zvukových a video souborů FLV a F4V a nastavit zásady pro přístup k těmto souborům. Kontrola použití umožní poskytovatelům služeb určit řadu parametrů pro přístup uživatelů a omezení doby platnosti multimédií nebo změnit práva i potom, co byl již soubor distribuován.

Adobe uvedla software Adobe Flash Media Rights Management Server, což je podle dodavatele nové škálovatelné řešení pro ochranu obsahu. Řešení pomůže zabezpečit proti zneužití obsah videa vytvořeného pro technologii Adobe Flash. Nový server je určený pro televizní a mediální společnosti, které očekávají, že budou moci distribuovat a chránit video, které bude možné spouštět online i offline.

Flash Media Rights Management Server je integrovaný s technologií Adobe AIR, runtime prostředím nezávislým na operačním systému, a s přehrávačem Adobe Media Player. Adobe Media Player je uživatelsky přizpůsobitelný přehrávač na pracovní ploše, který umožňuje divákům zvolit, kdy a kde si chtějí spustit stažená nebo streamovaná multimédia. V současnosti je v beta verzi a jeho finální vydání se očekává na jaře roku 2008. Adobe Flash Media Rights Management Server propojený se softwarem Adobe AIR a Adobe Media Player rozšíří dostupnost lépe zabezpečeného video obsahu pro Adobe Flash Player i na offline diváky.

„Ve společnosti Sony Pictures Entertainment hledáme inovativní způsoby distribuce našich filmů a televizních pořadů tak, aby si je spotřebitelé mohli pustit kdykoliv a kdekoliv chtějí,“ řekl Richard Berger, viceprezident pro nová média a technologie v Sony Pictures Entertainment. „Ochrana digitálního multimediálního vlastnictví před neoprávněným užíváním je klíčovou součástí naší online strategie.“

Ochrana multimediálního obsahu je klíčem k vývoji příští generace modelů televizního podnikání, ať chtějí vydavatelé multimédií omezit přístup k živému vysílání na webu nebo umožnit spouštění bezplatných, placených nebo reklamou podporovaných programů na vyžádání. Majitelé obsahu mohou použít software Adobe Flash Media Rights Management Server k zašifrování zvukových a video souborů FLV a F4V, které se budou stahovat a přehrávat lokálně a nastavit zásady pro přístup k těmto souborům. Přesná kontrola použití umožní poskytovatelům služeb určit řadu parametrů pro přístup uživatelů a omezení doby platnosti multimédií, zatímco dynamická správa práv jim dovolí změnit práva využití i potom, co byl již soubor distribuován. Navíc možnosti ochrany v prohlížeči Adobe Media Player pomohou zajistit, aby obsah nebylo možné použít znovu nebo remixovat bez souhlasu vydavatele multimédia.

Software Adobe Flash Media Rights Management Server je nyní dostupný pro Windows Server 2003 a Red Hat Linux. Uživatelé budou schopni ochránit neomezené množství obsahu, jak jim to dovolí kapacita serveru.

Autor článku