Hlavní navigace

Flash paměti s ochranou heslem a hardwarovým AES šifrováním

19. 9. 2008

Sdílet

USB disk Business Secure, který nabízí 256bitové hardwarové AES šifrování v kombinaci s integrovanou ochranou heslem, představila společnost Verbatim. Novinka je nabízena s úložnou kapacitou v rozmezí 2 GB až 16 GB.

USB disk Business Secure, který nabízí 256bitové hardwarové AES šifrování v kombinaci s integrovanou ochranou heslem, představila společnost Verbatim. Novinka je nabízena s úložnou kapacitou v rozmezí 2 GB až 16 GB a je dostupná za cenu 1 299 Kč až 8 905 Kč (včetně DPH).
Disk nabízí několik bezpečnostních funkcí, včetně výzvy k zadání hesla, algoritmu pro hešování hesla a systému pro zadání hesla, který je chráněn před hackery tím, že po šesti neúspěšných pokusech o přístup smaže veškerá data uložená na disku.
„Díky disku Business Secure nabízíme firmám a organizacím, které soustavně pracují s citlivými daty, praktické a bezpečné řešení,“ uvedl Hans Christoph Kaiser, Business Development Manager Flash & USB Memory ve firmě Verbatim EMEA.
Společně se softwarem „Endpoint Protector“ od firmy CoSosys, který lze zakoupit samostatně, vytváří Business Secure část konceptu bezpečnosti, který podle výrobce uspokojí i ty nejnáročnější provozní požadavky v rámci firemní bezpečnostní politiky. Software kromě ochranné funkce umožňuje firmám také monitorovat datové přenosy na mobilních úložných zařízeních a povolit je pouze na registrovaných PC.
Vlastnosti flash paměti Business Secure:
· 256bitové hardwarové AES šifrování
· Software V-Secure s povinnou registrací uživatele
· Algoritmus pro hešování hesla zajišťuje maximální bezpečnost informací
· Zadávání hesla chráněno před hackery
· Kompatibilní s Windows ReadyBoost
· Volitelné zabezpečení Endpoint - USB porty lze zabezpečit centrálně

Viz také:
USB flash disk s nativním hardwarovým šifrováním
Pozor na flash disky – jsou zdrojem prudkého nárůstu infiltrací
Desetina malwaru se šíří pomocí USB disků

Autor článku