Hlavní navigace

Foxconn chce najmout 3 000 vývojářů pro Firefox OS

21. 6. 2013

Sdílet

 Autor:
Společnost Foxconn Technology plánuje na Tchaj-wanu najmout až 3 000 lidí se znalostmi HTML5 a cloudu, kteří budou pracovat na vývoji Firefox OS.

Foxconn oznámil, že najme dva až tři tisíce lidí na podporu vývoje operačního systému Firefox OS. Zájem je především o technologické odborníky, kteří rozumí HTML5 a cloudovým službám. Tchajwanská společnost najímá vývojáře jen dva týdny po oznámení, že se na vývoji operačního systému Firefox OS bude podílet spolu s Mozillou. Foxconn je největší světový výrobce elektroniky, u něhož si své výrobky nechávají dělat mnohé západní společnosti.

I když je Foxconn ve světě dnes znám především díky výrobě zařízení pro Apple, Microsoft nebo Sony, společnost v poslední době čím dál víc investuje do výzkumu - v současné době například vyvíjí nové high-tech roboty. V březnu tohoto roku tchajwanský gigant proto oznámil, že plánuje najmout 5 000 expertů se znalostmi hardwaru, automatizace a robotiky.

Minulý měsíc představitelé Foxconnu na konferenci Computex uvedli, že firma v současné době pracuje na více než pěti zařízeních, které budou využívat právě Firefox OS. Společnost plánuje v blízké budoucnosti představit několik referenčních modelů smarptohnů, tabletů, laptopů a televizorů s operačním systémem od Mozilly.

CS24

Zřejmě největším problémem Mozilly v současné době je, aby přesvědčila dostatek vývojářů, že se pro Firefox OS vyplatí vyvíjet aplikace - Firefox Marketplace v současné době nabízí jen něco málo přes 1 000 programů. První zařízení postavená na Firefox OS budou levné chytré telefony určené pro rozvojové trhy a pro uživatele budou podle Mozilly k dispozici v polovině tohoto roku. Svou podporu zatím přislíbilo osmnáct operátorů a pět výrobců včetně Sony, Huawei a LG Electronics.