Hlavní navigace

Foxconn uvažuje o koupi skomírajícího Sharpu

25. 1. 2016

Sdílet

 Autor: (c) Minerva Studio - Fotolia.com
Tchajwanská společnost Foxconn dala podle nových informací konkurenčnímu japonskému výrobci elektroniky Sharp štědrou nabídku na odkup jeho akcií.

Jak uvedl list Wall Street Journal, nabídl Foxconn za Sharp 5,3 miliardy dolarů, což je asi jednou tolik, než co za japonskou firmu nedávno nabídl investiční fond Innovation Network Corp. Ten je podporován japonskou vládou, která má strach z toho, že by se do vlastnické struktury Sharpu dostali zahraniční investoři. Innovation Network Corp. již vlastní kontrolní balík akcií v druhém japonském výrobci displejů Japan Display.


Otázkou tak je, jak se management Sharpu k nové nabídce Foxconnu postaví. Jasné je, že v současné finanční situaci ji zcela jistě nemůže ignorovat. Sharp byl v květnu minulého roku zachráněn finanční injekcí velkých japonských bank již podruhé v posledních třech letech. Jak dodal Wall Street Journal s odkazem na dobře obeznámené zdroje, Foxconn doufá, že se mu podaří s Sharpem dohodnout do 4. února, kdy má Sharp zveřejnit finanční výsledky za uplynulé čtvrtletí.

 

Zdroj: Techspot

Byl pro vás článek přínosný?