Hlavní navigace

Frankenstein

26. 10. 2009

Sdílet

 Autor:
Robert De Niro, Kenneth Branagh, Tom Hulce, Helena Bonham Carter, Aidan Quinn, Ian Holm a John Cleese vévodí hvězdnému obsazení proslulé adaptace románu Frankenstein režiséra Kennetha Branagha.

Frankenstein / 1994

Drama / Horor / Fantasy

Režie: Kenneth Branagh

Hrají: Robert De Niro, Kenneth Branagh, Tom Hulce, Helena Bonham Carter, Aidan Quinn

Info o filmu (distributor): Robert De Niro, Kenneth Branagh, Tom Hulce, Helena Bonham Carter, Aidan Quinn, Ian Holm a John Cleese vévodí hvězdnému obsazení proslulé adaptace románu Frankenstein režiséra Kennetha Branagha. Podobně jako v předloze, i zde je ústřední postavou mladý doktor Frankenstein, který díky své posedlosti smrtí stvořil nový život. Ale “netvor” sestavený z těl odsouzenců, kterému jeho autor vložil do hlavy mozek geniálního vědce, je stejně jen ohavná napodobenina člověka. Když si netvor uvědomuje, že ho lidé mezi sebe nikdy nepřijmou, rozhodne se pomstít svému stvořiteli i jeho rodině. Film Frankenstein nabízí citově spletitý příběh plný opravdové hrůzy. “100% vzrušení. Vizuálně úchvatný a příjemně odlišný film.” (Paul Wunder, WBAI Radio)

Zvuk: český 5.1, anglický 5.1 True HD, maďarský 5.1, ruský 5.1, polský 5.1

Titulky: české, slovenské, anglické, ruský, bulharský, chorvatský, řecký hebrejský, hindský, maďarský, polský, rumunský, slovinský

Délka: 123 min.

Obraz: 1.85:1, 16:9

V prodeji i půjčovnách od 26. 10. 2009, doporučená cena 799 Kč

Studio: Sony Pictures

Distribuce: Bontonfilm

Česko-Slovenská filmová databáze