Hlavní navigace

Freeware pro váš počitač - 10. týden

3. 3. 2008

Sdílet

V dalším části věnované freeware můžete instalovat prohlížeč PDF souborů, internetový prohlížeč, software na vypalování, program na miniaplikace, editor hudebních aplikací nebo firewall.

CS24

Music Collection



Program umožňuje snadnou správu zejména velkých kolekcí hudebních souborů MP3/WMA/OGG. Nabízí k tomu mnoho užitečných funkcí jako jsou řazení podle mnoha kritérií, seznamy, řazení do stromové struktury, řazení dle žánrů a roku, seznamy oblíbených skladeb. Tvořit lze různé kategorie skladeb (balady, rock, atd.).

Jméno: Music Collection
Verze: 2.04.630
Typ: Správa hudebních kolekcí
Systém: Win 2000/XP/Vista
Velikost: 2,69 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://longbridge.euweb.cz

Stáhnout soubor

Adobe Reader


V současnosti prakticky nepostradatelný nástroj k prohlížení souborů ve formátu PDF. Dnes představuje tento typ dat jeden ze standardů pro šíření elektronických dokumentů na internetu. Byl vyvinut a dosud je licencován firmou Adobe, jež také (ne však sama) poskytuje nástroje pro jejich tvorbu. Mezi hlavní výhody patří věrnost zobrazení ve srovnání s originálem. V současnosti přibyla řada vymožeností, jako je např. elektronické podepisování či propracované formuláře.

Jméno: Adobe Reader
Verze: 8.1
Typ: Prohlížeč PDF
Systém: Win XP
Velikost: 23,8 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://www.adobe.com

Stáhnout soubor

Yahoo Widget Engine



Yahoo Widget Engine představuje základní prostředí pro provozování miniaplikací, tzv. widgetů. Ty na pracovní plochu přináší informace a funkce nejrůznějšího druhu – ať se jedná o systémové informace, galerii obrázků, informace o počasí, kalendář apod. Vzhled widgetů je atraktivní a na pracovní ploše je můžete umístit kamkoliv. Součástí instalace programu je přes 20 widgetů a více než 3 000 dalších si v případě potřeby můžete stáhnout na internetu.

Jméno: Yahoo Widget Engine
Verze: 4.5.1
Typ: Miniaplikace
Systém: Win 2000/XP
Velikost: 14,7 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: www.konfabulator.com

Stáhnout soubor


Flock



Flock je speciální internetový prohlížeč pro příznivce tzv. „social-networkingu“, postavený na jádře Gecko (jako např. Mozilla Firefox). Integruje v sobě podporu pro stránky nabízející služby jako agregace odkazů, video-streaming, blogování, sdílení obrázků atd. Sjednocuje práci s těmito službami do příjemného uživatelského rozhraní, kde má uživatel po ruce např. Seznam kamarádů přihlášených k určité službě, snadné sdílení obsahu pomocí drag&drop, editaci svého blogu nebo novinky o změnách obsahu oblíbených služeb. Součástí Flocku jsou dnes běžné vymoženosti jako RSS čtečka nebo multimediální přehrávač. Stejně jako Firefox je Flock modulární a jeho možnosti mohou být rozšířeny pomocí „add-onů“, které naleznete na domovské stránce.

Jméno: Flock
Verze: 1.0.8
Typ: Internetový prohlížeč
Systém: Win 2000/XP/Vista
Velikost: 10,2 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://www.flock.com

Stáhnout soubor

FinalBurner Free



Hledáte-li schopný freewarový vypalovací program, vyzkoušejte si kvalitní aplikaci FinalBurner, která nabízí všechny běžné a nejpotřebnější možnosti pro práci s digitálními daty a jejich ukládání na přenosná média typu CD či DVD. Program vypaluje datová CD/DVD, DVD video (zachycení, časování a další nastavení), vypalování z ISO souborů apod.

Jméno: FinalBurner FREE
Verze: 1.27.0.121
Typ: Vypalovací software
Systém: Win 2000/XP/Vista
Velikost: 19,7 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://www.protectedsoft.com

Stáhnout soubor


Komodo Personal Firewall



Jeden z nejlepších zdarma dostupných firewallů. Pro osobní použití je zcela zdarma a poskytne vám ochranu proti útokům zvenčí a umožní kontrolovat komunikaci aplikací nainstalovaných ve vašem počítači. Každou aplikaci můžete nastavovat zvlášť. Umožňuje i podrobnou kontrolu nad datovým tokem u každého programu.

Jméno: Comodo Personal Firewall
Verze: 2.4
Typ: Firewall
Systém: Win 2000/XP
Velikost: 7,6 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://www.personalfirewall.comodo.com/

Stáhnout soubor