Hlavní navigace

Freeware pro váš počítač - 14. týden

31. 3. 2008

Sdílet

V další části věnované freeware můžete instalovat správce aktualizací, aplikaci na varování před nebezpečným obsahem, program na porovnání disků, patch pro Winamp, správce instalací nebo program na tvorbu MP3

CS24

Secunia Personal Software Inspektor



Udržet na svém počítači všechny programy v nejaktuálnější verzi je poměrně složitý úkol. Abyste se nemuseli každý den pídit po tom, zda náhodou nevyšla nějaká nová verze programu, zkuste za sebe nechat pracovat správce aktualizací. Právě mezi tento typ programů totiž patří Secuniad Personal Software Inspector. Jeho úkolem je vyhledat na počítači všechny nainstalované aplikace a poté s pomocí databáze na internetu porovnat, zda se v databázi nenachází novější verze programu, než která je nainstalována v počítači.Její nevýhodou pro české uživatele je to, že bohužel dokáže sledovat pouze anglické verze programů.

Jméno: Secunia Personal Software Inspector
Verze: 0.9.0.1
Typ: Správce aktualizací
Systém: Win ME/2000/XP/Vista
Velikost: 559 KB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: https://psi.secunia.com

Stáhnout soubor


Ad-Aware 2007 Free



Ad-Aware je utilita, která dokáže ve vašem systému odhalit nejrůznější druhy spywaru, adwaru, trojské koně, dialery, hijackery, BHO apod. Při prohlídce systému sledujeprocesy nahrané v operační paměti, dále záznamy v registru, na pevném disku, analyzuje záznamy v souboru Hosts, a to všechno v přehledném a graficky vyvedeném prostředí. Bohužel ve zdarma distribuované verzi postrádá ochranu systému v reálném čase. Tato funkce je dostupná pouze v placených verzích Ad-Aware Plus nebo Ad-Aware Professional.

Jméno: Ad-Aware 2007 Free
Verze: 7.0.2.6
Typ: Varování před nebezpečným obsahem
Systém: Win 2000/XP
Velikost: 20,4 MB
Licence: Freeware pro nekomerční použití
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: www.lavasoft.com

Stáhnout soubor

Allway Sync 7.0.1



Freewarový program Allway Sync slouží k porovnávání obsahu složek a souborů mezi dvěma disky nebo dvěma počítači. Všechny operace provedené programem se zapisují do souboru. Utilita podporuje všechny aktuálně používané systémy souborů a dokáže pracovat i v počítačové síti. Námi nabízená verze má jedno omezení – lze s její pomocí porovnat za jeden měsíc maximálně 20 000 souborů.

Jméno: Allway Sync
Verze: 7.1.2
Typ: Porovnání souborů mezi dvěma disky
Systém: Win 98/ME/2000/XP/Vista
Velikost: 3,92 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: www.allwaysync.com

Stáhnout soubor


Winamp Essentials Pack 5.51



Pro Winamp existují snad stovky zásuvných modulů a rozšíření. Ty nejdůležitější najdete v balíčku Winamp Essentails Pack. Jeho součástí je celá řada praktických vylepšení pro uživatelské rozhraní, správu vzhledů či vytváření a správu playlistů. Navíc tento multimediální přehrávač podporuje i bezztrátový formát formy Apple s názvem RIFF-WAV a obsahuje encoder pro formát Ogg Vorbis.

Jméno: Winamp Essentials Pack
Verze: 5.51
Typ: Patch pro Winamp
Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP/Vista
Velikost: 398 KB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: www.nullsoft.com

Stáhnout soubor

Updatestar 1.2.312



Updatestar je systém pro správu nainstalovaných programů ve vašem počítači. Když tento program spustíte na svém počítači, provede jeho otestování, zjistí nainstalované aplikace a poradí vám, pro které z nich existují aktualizace. Program přitom porovnává verze nainstalovaných aplikací s databází aplikací na internetu a prověřuje, zda je k dispozici nová verze. Updatestar rovněž umí odinstalovat programy. Na rozdíl od jiných programů tohoto typu není orientován pouze na anglické verze aplikací.

Jméno: Updatestar
Verze: 1.2.312
Typ: Správa nainstalovaných programů
Systém: Win 2000/XP/Vista
Velikost: 3,87 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: www.updatestar.de

Stáhnout soubor


Audiograbber 1.83 SE



Pomocí tohoto programu můžete nahrát WAV i z kazety nebo LP a pak z nich vytvořit MP3 formát. Audiograbber kóduje rovnou z CD nebo z WAV, spolupracuje s aplikací FreeDB, která dokáže stahovat a přenášet data.

Jméno: Audiograbber
Verze: 1.83 SE
Typ: Tvorba MP3
Systém: Win 95/98/ME/NT/2000/XP
Velikost: 1,69 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://www.audiograbber.com-us.net

Stáhnout soubor