Hlavní navigace

Freeware pro váš počítač - 18. týden

28. 4. 2008

Sdílet

V další části věnované freeware naleznete přehrávač televizních stanic, správce virtuálních ploch, správce souborů, balík internetových aplikací, antivirový program nebo aplikaci na zálohu dat.

CS24

Audials TV 1.0



Umožní vám sledovat online televize, které vysílají zdarma na internetu. Váš oblíbený kanál můžete sledovat v okně programu, nebo v bočním panelu (sidebar) ve Windows Vista. Na výběr máte ze 70 různých stanic z celého světa, k dispozici jsou i kanály jako MTV, SlamTV, Ministry of Sound či české Óčko a další. Program může být spuštěn jako gadget (miniaplikace v sidebar), nebo samostatně jako klasický program s různými typy rozhraní.

Jméno: Audials TV
Verze: 1.0
Typ: Přehrávač televizních stanic
Systém: Win XP/Vista
Velikost: 4,96 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://audials.com

Stáhnout soubor


VirtuaWin 4.0



Správce virtuálních ploch, který ukládá rozmístění oken na jednotlivých plochách a po restartu je automaticky obnoví. VirtuaWin vám umožní mít až devět ploch ve vaších Windows, které lze přepínat klávesnicí, tak i myší. Aplikace je jednoduchá a přehledná na ovládání.

Jméno: VirtuaWin
Verze: 4.0
Typ: Správce virtuálních ploch
Systém: Win ME/NT/2000/XP
Velikost: 398 KB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://virtuawin.sourceforge.net/

Stáhnout soubor

Total Commander Ultima Prime 3.7



Total Commander Ultima Prime (TC UP) je rozšířená verze legendárního správce souborů Total Commander. Základní vzhled a ovládání programu zůstalo zachováno, ale rozšířily se hlavní příkazy, přibylo několik nástrojových lišt, přidáno bylo mnoho plug-inů a celá řada aplikací a utilit. Nelze je všechny vyjmenovat, tak zmíníme alespoň ty nejzajímavější z nich: správce úloh, správce zařízení, editor registru, adresář, download manažer, mixer zvuku, přehrávač multimédií, zápisník Notepad, Virtual Disk, odinstalátor, matematická kalkulačka HEXelon Max, správce hesel Hasla, paleta barev ColSel, klient PuTTy, aplikace pro odstranění souborů ForceDel, nástroj pro defragmentaci WinConfig, administrátor vzdálené pracovní plochy TightVNC, prohlížeč internetových stránek Opera@USB.

Jméno: Total Commander Ultima Prime
Verze: 3.7
Typ: Rozšířený správce souborů
Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP/Vista
Velikost: 79,1 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://tcup.pl/index.php?l=en

Stáhnout soubor


SeaMonkey 1.1.9



Seamonkey je balík internetových aplikací, které poskytují prvotřídní pohodlí pro práci s internetem. Balík obsahuje webový prohlížeč, který nabízí například prohlížení stránek v několika panelech, blokování vyskakovacích (pop-up) oken, správce obrázků či postranní lišty které vám umožní mít neustále po ruce informace z vašich oblíbených webů. Další součástí je poštovní klient pro přehlednou organizace vaší pošty. Mezi jeho funkce lze zařadit účinný antispamový filtr, podporu více účtů, snadné vyhledávání či filtry pro třídění zpráv. Tento balík obsahuje i editor webových stránek založených na HTML a CSS, dále pak IRC klienta pro pohodlnou komunikaci a adresář pro jednoduchou a přehlednou správu kontaktů.

Jméno: SeaMonkey
Verze: 1.1.9
Typ: Internetové aplikace
Systém: Win 98/ME/NT/2000/XP/Vista
Velikost: 13,8 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: www.mozilla.org

Stáhnout soubor

avast! 4.8.1169 Home Edition



Zcela plnohodnotný antivirový program z dílny české společnosti Alwil Software. Nabízí kvalitní uživatelské rozhraní a velmi pokročilé a spolehlivé funkce pro skenování a heuristickou analýzu v případě neznámých podezřelých kódů. Důležité je, že pro domácí, nekomerční použití je program zdarma. Je nutná bezplatná registrace na webové stránce výrobce.

Jméno: avast!
Verze: 4.8.1169 Home Edition
Typ: Antivirový program
Systém: Win 95/98/ME/NT/2000/XP
Velikost: 20,6 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://avast.com/

Stáhnout soubor


Idlebackup 1.12 d



Program sloužící k tvorbě záloh dat a umožňující tak jejich ochranu na jiném záložním médiu. Mezi vlastnosti produktu patří možnost zálohování celého pevného disku, nebo jen jeho částí. Zálohovat lze také například soubory větší než 2GB. Zálohy lze provádět ručně, nebo automaticky a zálohovat lze i prostřednictvím sítě.

Jméno: Idlebackup
Verze: 1.12 d
Typ: Záloha dat
Systém: Win 2000/XP/Vista
Velikost: 796 KB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://idlebackup.nl

Stáhnout soubor