Hlavní navigace

Freeware pro váš počítač - 19. týden

5. 5. 2008

Sdílet

V dalším pokračování v sekci freeware naleznete praktický komunikátor, download manager, utilitu k USB, správce souborů, multimediální přehrávač nebo prohlížeč obrázků.

CS24

Skype 3.8.0.115



Skype umožňuje on-line komunikaci mezi uživateli, a to s využitím P2P (peer-to-peer) technologie. Poskytuje spousty možností. Kromě hlasové komunikace nabízí i video hovor, případně komunikaci textovou. V rámci internetu je veškerá komunikace zdarma. S tímto programem je možné volat i na pevné linky a mobilní sítě. Jediné, co je třeba, je nabití Skype kreditů. Textovou komunikaci lze oživit hraním jednoduchých her, odesíláním souborů či přizváním dalšího uživatele.

Jméno: Skype
Verze: 3.8.0.115
Typ: Komunikátor
Systém: Win 2000/XP/Vista
Velikost: 22,3 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://www.skype.com

Stáhnout soubor


BitComet 1.00



Klient pro sdílení a stahování velkých souborů v síti P2P způsobem BitTorrent. Program má oproti klasickému BitTorrent klientovi velké množství různých nastavení a přehledné grafické rozhraní.

Jméno: BitComet
Verze: 1.00
Typ: Download manager
Systém: Win 98/ME/2000/XP/Vista
Velikost: 5,24 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://www.bitcomet.com

Stáhnout soubor

PStart 2.11



Program Pstart 2.09 vytváří pro uživatele, kteří používají na disku USB nainstalované programy, jakousi obdobu nabídky Start. Tato zdarma dostupná utilita vám umožní pohodlně spouštět všechny programy, které máte uloženy na vyměnitelném disku USB. Prohledá obsah disku USB a z nalezených programů vytvoří jednoduchou nabídku Start, kterou poté uloží na disk USB.Utilita obsahuje i některé speciální funkce – tak kupříkladu dokáže spustit program v přesně zadaný čas, spravovat poznámky a zobrazovat informace o obsazení disku USB.

Jméno: PStart
Verze: 2.11
Typ: Utilita k USB
Systém: Win 2000/XP
Velikost: 848 KB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: www.pegtop.de

Stáhnout soubor


Nomad.NET 2.0.0 Beta 1



Nomad.NET je jednoduchým správcem souborů. Mezi jeho funkce patří vyhledávání souborů (včetně regulérních výrazů), filtrování souborů nebo možnost podpory pro FTP adresáře.

Jméno: Nomad.NET
Verze: 2.0.0 Beta 1
Typ: Správce souborů
Systém: Win ME/2000/XP/Vista
Velikost: 1,66 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://innerlimit.googlepages.com

Stáhnout soubor

VLC Media Player 0.8.6 f



VLC Media Player je skinovatelný multimediální přehrávač, který se namísto bombastického vzhledu snaží zaujmout svojí nenáročností a především širokým spektrem různých funkcí. Svými možnostmi v přehrávání multimédií, tedy jak hudebních, tak i video formátů i s titulky, předčí řadu komerčních produktů. Přehrává všechny oblíbené vormáty a je schopný přehrávat také streamované video. Dokonce umožňuje vytvoření steam serveru v unicast, multicast, IPv4 nebo IPv6. Software zbytečně neubírá systémové prostředky a tak se hodí i pro starší PC a systémy.

Jméno: VLC Media Player
Verze: 0.8.6 f
Typ: Multimediální přehrávač
Systém: Win 95/98/ME/NT/2000/XP/Vista
Velikost: 9,44 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: http://www.videolan.org/

Stáhnout soubor


PixtraViewer 1.2.07



Samostatný prohlížeč obrázků, který podporuje základní typy grafických formátů a hlavně nabízí komfortní zobrazení panoramatických a jiných fotek s velkým rozměrem. Takto velké fotografie mohou být zobrazeny buď jako opravdový pohled (zatočeně), nebo perspektivně, tedy narovnané.

Jméno: PixtraViewer
Verze: 1.2.07
Typ: Prohlížeč obrázků
Systém: Win 95/98/ME/NT/XP
Velikost: 1,50 MB
Licence: Freeware
Cena: Zdarma
Zkušební doba: Neomezeno
Domovská stránka: www.pixtra.com

Stáhnout soubor